Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avrupa'da enerji paniği! Hangi ülke hangi önlemleri aldı?

Avrupa'da enerji paniği! Hangi ülke hangi önlemleri aldı?

Rusya'nın Kuzey Akım gazını süresiz kısmasıyla birlikte Avrupa'da enerji paniği büyümeye başladı. Birçok Avrupa ülkesi tasarrufa gitmek zorunda kaldı. Peki hangi ülke hangi tedbirleri uyguluyor? İşte habere dair tüm detaylar...

Dünya

01.02.2024, 11:50

24 Şubat tarihinde başlayan ve hala devam eden Rusya-Ukrayna savaşının etkileri Avrupa'daki birçok ülkeyi derinden etkiledi. Rusya’nın gazını kapattığı Avrupa’da enerji paniği büyüyor. Rusya'nın Kuzey Akım gazını süresiz kısmasıyla iyice panikleyen Avrupa'da her gün birbirinden ilginç önlemler gündeme geliyor.

Rusya'daki kanlı saldırıyı bilen ABD'den o ülkeye uyarı! Terör alarmı... Haberi Görüntüle

İSVİÇRE'DE HEPİS CEZASI GÜNDEMDE

Enerji krizi tartışmalarının gündemden düşmediği İsviçre'de, kış mevsiminde enerji sorununun acil durum seviyesine gelmesi halinde tasarruf tedbirlerini uygulamayanların hapis cezasına çarptırılacağı bildirildi. Kış mevsiminde yeterli miktarda doğalgaz bulunmaması durumunda doğalgaz ile ısıtılan evlerde odaların ısı seviyesinin 19 derece, sıcak su seviyesinin ise 60 dereceyle sınırlandırılacağı öğrenildi. Bu durumda elektrikli sobaların da kullanımının yasaklanacağı, evlerdeki sauna ve yüzme havuzlarının soğuk tutulacağı belirtildi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Gazze'yi Hiroşima'ya benzetti: 'Aynı hikaye' Haberi Görüntüle

ALMANYA'DA  ALINAN TEDBİRLER

Almanya'da, Rusya'dan ithal edilen gaza bağımlılığı azaltmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla kamu binaları, heykeller, anıtlar ve tabelaların ışıkları yerel saatle 22.00'den itibaren kapatıldı. Ayrıca hastaneler dışındaki kamu binaları, 19 derecenin üzerinde ısıtılmayacak. Ağır fiziksel işlerin yapıldığı alanlar 19 dereceden daha soğuk olabilecek. Fuar ve büyük salonlar gibi insanların kalabalık olarak kullandığı alanlar ise hiç ısıtılmayabilecek.

Dünya Moskova'daki ölümcül konseri konuşuyor! ABD saldırıyı 2 haftadan önce... Haberi Görüntüle

FRANSA'DA SEFERLER AZALTILIYOR

Fransa'da hükümet, enerji tasarrufu için tren seferlerini azaltmayı hedefliyor. Le Parisien gazetesinin abonelerine sunduğu özel haberine göre, hükümet yetkilileri ülkenin resmi demir yolu şirketi SNCF'den büyük elektrik kesintisi durumunda tren sayısını azaltma olasılıklarını etraflıca ele almaları talimatını gönderdi.

AB'den Bosna Hersek kararı: Katılım müzakereleri başlıyor Haberi Görüntüle

BELÇİKA'DA YENİ TEDBİRLER

Belçika hükümeti, artan enerji faturalarına karşı, yakıt, elektrik ve doğal gazdaki düşük vergi uygulamasını uzatmaya, kamu binalarında enerji tasarrufuna, yüksek karlı enerji firmalarını vergilendirmeye ve nükleer santrallerin faaliyet süresini uzatmaya karar verdi. De Croo, kamu binalarında 19.00 ile 06.00 arasında aydınlatmaların kapatılacağını, ısıtmanın en yüksek 19 dereceye, soğutma sistemlerinin de 27 dereceye ayarlanacağını kaydetti.

Danimarka'da askere gidecek erkek kalmadı! Kadınlara zorunlu askerlik getiriliyor! Haberi Görüntüle

İTALYA'DA IŞIKLAR SÖNDÜRÜLDÜ MUMLAR YAKILDI

İtalya'da bazı restoranlar, elektrik faturalarındaki artış nedeniyle ışıkları söndürüp mum yakmaya başladı. Müşterilerin mum ışığında restoranda vakit geçirdiği anlar sosyal medyada paylaşılırken, "Avrupa ve ötesinde çok sıcak bir sonbahar yaşanacak" yorumu yapıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading