Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avrupa'da doğalgaz krizi! İki haftada yüzde 60 arttı

Avrupa'da doğalgaz krizi! İki haftada yüzde 60 arttı

Avrupa'da 8 Haziran günü 79,40 eurodan işlem gören doğalgazın megavatsaati 2 haftalık süreçte yüzde 60 artışla 127,17 euroya yükseldi.

Dünya

23.01.2024, 19:27

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF'de işlem gören temmuz vadeli gaz kontrat fiyatı, dün güne megavatsaat başına 124,60 eurodan başladı. 

Kassam Tugayları duyurdu: 'İsrailli esir ilaç ve gıda eksikliği nedeniyle... Haberi Görüntüle

2 HAFTA YÜZDE 60 ARTTI 

8 Haziran'da 79,40 eurodan işlem gören doğalgazın megavatsaati Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasında bu yana en düşük kapanış seviyesini gördü.  Böylece dün 127,17 euroya kadar çıkan doğalgazın megavatsaat fiyatı iki haftada yüzde 60 artış yaşadı. 

Doğalgaz fiyatlarındaki artışta, Rusya'nın Avrupa'ya gönderdiği doğalgaz miktarının düşmesi ve ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Freeport LNG terminalinin yangın sebebiyle kapatılması etkili oldu. 

Kızıldeniz'de füze savaşları! Hudeyde'nin 120 kilometre açığında: Yemen ordusu İngiliz... Haberi Görüntüle

AVRUPA'YA GAZ SEVKİYATI GİDEREK AZALIYOR 

Diğer yandan Rus enerji şirketi Gazprom, 14 Haziran'da yaptığı açıklamada, Kuzey Akım hattı üzerinden Avrupa'ya gaz sevkiyatının 167 milyon metreküpten 100 milyon metreküpe düştüğünü bildirmişti. 

Gazprom 16 haziran itibarıyla hat üzerinden günlük 67 milyon metreküpe kadar doğalgaz sağlanabileceğini duyurmuştu. 

Ayrıca Gazprom ruble ile ödeme yapmayı reddettikleri için daha önce Polonya, Bulgaristan, Danimarka, Finlandiya ve Hollanda'ya doğal gaz sevkiyatını durdurmuştu.

Rusya'daki kanlı saldırıyı bilen ABD'den o ülkeye uyarı! Terör alarmı... Haberi Görüntüle

ABD'DE ÇIKAN YANGIN PETROL TESİSİNİN KAPATILMASINA SEBEP OLDU

Küresel doğal gaz piyasalarını etkileyen diğer bir olay ise ABD'de 9 Haziran'da Teksas eyaletinde bulunan Freeport LNG terminalinde çıkan yangın sebebiyle tesisin en az 3 hafta süreyle kapatılacağı duyurusu olmuştu. Daha sonra yapılan açıklamada ise tesisin yıl sonundan önce açılamayacağı bildirilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading