Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avrupa'da alım gücü çok mu yüksek? Fransız gazete yazdı

Avrupa'da alım gücü çok mu yüksek? Fransız gazete yazdı

Küresel çapta yaşanan ekonomik daralma, Avrupa'da da sokağa yansıyor. Türkiye'de yapılan propagandanın aksine, Avrupa ülkelerinde büyük bir alım gücü tartışması yaşanıyor. Son olarak Fransız gazetesi La Croix yayınladığı haftalık dergide zayıflayan alım gücünü kapak konusu yaptı. Sayının başlığı ''Bir Euro'yu hesaplayarak yaşamak".

Dünya

23.01.2024, 19:10

Türkiye karşıtı propagandanın temel argümanı haline gelen Avrupa ile kıyaslama ve bu ülkelerde alım gücünün çok yüksek olduğuna dair oluşturulmaya çalışılan algı, Avrupa basınında çıkan haberlerle bozuluyor.

Pandemi, küresel kapanma ve Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle dünya piyasası ağır yara alırken, neredeyse tüm ülkelerde yaşanan hayat pahalılığı alım gücünü büyük oranda etkiledi. Bu ülkelerden biri de Fransa.

100 bin kişilik yeni ordu iddiası: ABD 'Rusları vurmayın' diyor Haberi Görüntüle

FRANSA'DA 'ALIM GÜCÜ' TARTIŞMASI

Fransız La Croix gazetesinin haftalık olarak yayınladığı dergi, ülkede yaşanan ekonomik daralmayı kapak konusu yaptı. "Alım gücü- Bir Euro'yu hesaplayarak yaşamak" başlıklı sayıda, sabit gelirli Fransızlar'ın geçim sıkıntısı ve zayıflayan alım gücüne odaklandı. Kapak görselinde bir Euro üzerinde durmaya çalışan orta sınıf Fransızlar görülüyor. 

Son dakika... İsrail Gazze'de insani yardımlara eşlik eden ekipleri hedef... Haberi Görüntüle

''ORTA SINIFIN ALIM GÜCÜ ZAYIFLADI''

Fransa'nın yaşadığı enerji ve gıda fiyatlarındaki eşi görülmemiş artışın, milyonlarca düşük gelirli hanede sıkıntıya neden olduğunu ifade eden La Croix, gelirleri daha yüksek olan orta sınıfın alım gücünün de zayıfladığının altını çizdi.
Ülkede yarın ikinci turu yapılacak cumhurbaşkanlığı  seçimlerinde merkezi bir rol oynayan bu orta sınıflara yer veren dergi, öğretmen, bankacı, emekli ve bekar annelerden oluşan dört Fransızın evlerine konuk oldu. 

Gazze'de ateşkes müzakerelerinde yeni gelişme: Mossad Başkanı Barnea Katar'a gidiyor Haberi Görüntüle

''PEK ÇOK İNSAN ARTIK HİÇBİR ŞEY YAPAMADIKLARINI SÖYLÜYOR''

Analizde yer alan ''Onları dikkatle dinlerseniz, geleceğe ve her şeyden önce çocuklarına yönelik belirsizliğe dair derin bir endişe hissedebilirsiniz.'' ifadesi  Avrupa'daki ekonomik daralmayı göstermesi açısından dikkat çekici. 

La Croix'te görüşüne yer verilen bankacı Nicolas'ın "Pek çok insanın, artan yaşam maliyetiyle hiçbir şey yapamayacaklarını söylediğini duyuyoruz" ifadeleri de, Türkiye'de oluşturulmaya çalışılan algının ötesinde Avrupa'da sokağa yansıyan ciddi bir ekonomik daralmanın olduğunu gözler önüne seriyor.

Fransa'da enflasyon 36 yılın zirvesinde

Fransa’da Mart ayı itibariyle 1986 yılından bu yana en yüksek enflasyon oranına ulaşıldı. Fransa Çalışma Bakanlığı 1603 Euro brüt olan asgari ücretin, brüt 30 ile 35 euro arasında artacağını duyurmuuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading