Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avrupa Birliği Putin'e rest çekti! Ruble ile ödeme olmayacak

Avrupa Birliği Putin'e rest çekti! Ruble ile ödeme olmayacak

Avrupa Birliği'nin enerji bakanları Putin'in ruble şartı için toplandı. Yapılan toplantıda 'ruble' ile ödeme yapmanın 'yaptırım ihlali' olacağı belirtilerek Rusya'ya ruble ile ödeme yapılmamasına karar verildi.

Dünya

23.01.2024, 19:13

Avrupa Birliği ülkelerinin enerji bakanları Belçika'nın başkenti Brüksel'de Rus gaz ve AB'nin enerji arzı hakkında olağanüstü toplantı ile bir araya geldi. 

Yapılan toplantının ardından Fransa Çevresel Dönüşüm Bakanı Barbara Pompili ve AB Komisyonu Enerji Komiseri Kadri Simson basın toplantısı düzenledi.

Amerikalı Müslümandan Beyaz Saray'a Gazze boykotu: Biden'ın davetine katılmayacaklar Haberi Görüntüle

GAZPROM'A SEVKİYATI KESTİĞİ İÇİN KINAMA

Ana gündem maddesinin AB'nin enerji arzı olduğu toplantıda Pompili, Rusya'nın Polonya ve Bulgaristan'a gaz akışını kestiğini ifade ederek, "Gazprom’un tek taraflı bir kararla Polonya ve Bulgaristan’a gaz sevkiyatını kesmesini şiddetle kınıyoruz. Bu kabul edilemez. Tüm taraflar anlaşmalarda yüklendikleri sorumlulukları yerine getirmelidir" sözlerine yer verdi.

ABD'den Gazze için ilk adım! Blinken ateşkes hamlesini dünyaya duyurdu Haberi Görüntüle

AB ÜLKELERİ YAPTIRIM İHLALİ DEDİ

AB Enerji Komiseri Simson ise doğalgazın ruble ile alınmasının mevcut yaptırımların ihlali olacağını ifade etti. Hiçbir AB ülkesinin de ruble ile Rusya'da gaz almadığını ve almayacağını aktardı. 

AB'den Bosna Hersek kararı: Katılım müzakereleri başlıyor Haberi Görüntüle

RUBLE İLE ÖDEMEYE GEÇİLMİŞTİ

Moskova yönetimi doğalgaz için Ruble ile ödeme zorunluluğu getirdiklerini açıklamıştı. Buna göre Rus Gazprombank'a dolar ya da euro yatırılması isteniyor. Bu paranın rubleye çevrilmesi ile satış gerçekleşiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading