Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avrupa Adalet Divanı'nın skandal başörtüsü kararı

Avrupa Adalet Divanı'nın skandal başörtüsü kararı

Avrupa Adalet Divanı, skandal bir karar alarak, Avrupa Birliğinde şirketlerin çalışanlarına belirli koşullarda başörtüsü takmasını yasaklayabileceğine hükmetti.

Dünya

23.01.2024, 17:39

Almanya'da başörtüleri yüzünden işlerinden uzaklaştırılan Müslüman kadınların getirdiği iki davayla alakalı karar verildi. 

Lüksemburg'da bulunan, AB'nin en yüksek mahkemesi Adalet Divanı, Almanya'da başörtü takmaya başlamalarının ardından işlerinden uzaklaştırılan Müslüman kadınların getirdiği iki davaya yönelik kararını verdi.

ABD Netanyahu'yu gözden çıkardı: 'Netanyahu artık İsrail'in ihtiyaçlarına uygun değil' Haberi Görüntüle

YASAĞI HAKLI KILMAK İSTEDİLER

Mahkeme açıklamasında, "İş yerinde siyasi, felsefi veya dini inançlara ait görünür herhangi bir sembolün takılmasının yasaklanması, işverenin müşterilere karşı tarafsız bir imaj sunma veya sosyal anlaşmazlıkları önleme ihtiyacıyla haklı görülebilir." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu gerekçenin işveren açısından gerçek bir ihtiyaca karşılık gelmesi gerektiğinin de ifade edildiği açıklamada, ulusal mahkemelerin üye ülkelerin özel koşullarını dikkate alabileceği belirtildi.

Körfez hamlesi dünyayı böyle salladı: Yardım için Türkiye'ye bakıyorlar Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DE TEPKİLERE YOL AÇMIŞTI

2017 tarihli başka bir kararda da Adalet Divanı, şirketlerin belirli koşullar altında çalışanların başörtüsü ve diğer görünür dini semboller takmasını yasaklayabileceğine hükmetmişti. Söz konusu karar, büyük tepkiye yol açmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading