Yandex Metrica
SON DAKİKA
Austin'den Pentagon'a talimat: Çin'e daha keskin odaklanın

Austin'den Pentagon'a talimat: Çin'e daha keskin odaklanın

Pekin'i bir tehlike olarak gören Pentagon, bundan sonra Çin'i daha da yakın markaja alacak. ABD Savunma Bakanı Austin, bu konuda keskin bir talimat verdi.

Dünya

01.02.2024, 19:52

The Guardian'ın haberine göre, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Pentagaon'a en büyük stratejik rakipleri olan Çin'e odaklanması yönünde bir talimat verdi. Austin, Çarşamba günü Pentagon bürokrasisine yönelik bir iç yönerge yayınladı ve yaptığı açıklamada, "Artık işe başlamak departmana kalmış" dedi. Direktifin detayları gizli tutuluyor.

ABD'nin en ciddi rakibi olarak gördüğü Çin'e karşı başlattığı bu izleme  çok yeni bir durum değil. Biden yönetimi, geçtiğimiz Şubat ayında savvunma bakanlığının Çin'e yönelik stratejisini incelemesi için bir görev gücü kurmuştu. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, açıklamasında "Bugün öne sürdüğüm inisiyatifler, ABD hükümetinin Çin'e yönelik daha geniş yaklaşımının içinde yer alıyor ve üzerinde çalıştığımız ulusal savunma stratejisinin geliştirilmesine yardımcı olacak" ifadelerine yer verdi. 

PENTAGON: SON 20 YILDA ÇİN' E ODAKLANAMADIK

Üst düzey bir Pentagon yetkilisi ise kurulan görev gücünü "Çin'in belirtilen önceliklendirmesi ve bizim dikkat, kaynaklar ve süreçlerle ilgili bir dizi alanda gördüklerimiz arasında bir söyle-yap boşluğu” olarak tanımladı.

Haberde, ABD'nin son 20 yıllık periyotta Çin'e odaklanmadığına dikkat çekiliyor, ayrıca yine habere göre görev gücü Pentagon'un 2018 savunma stratejisinin Çin'i büyük bir stratejik rakip olarak tanımlamasına rağmen, Pekin'in ortaya koyduğu zorlukların üstesinden gelmek için pek bir şey yapılmadığını tespit etmiş görünüyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading