Yandex Metrica

AUKUS'tan sonra toparlanamayan Fransa, İngiltere'yi enerji kaynağını kesmekle tehdit etti

AUKUS'tan sonra toparlanamayan Fransa, İngiltere'yi enerji kaynağını kesmekle tehdit etti

İngiltere'de bir süredir devam eden akaryakıt krizine karşı peş peşe önlemler hayata geçirilirken, bu defa Fransa'dan yükselen enerji kaynaklarını kesmeye yönelik tehdit sesleri yeni bir krizin sinyallerini verdi.

Dünya

23.01.2024, 18:04

İngiltere'nin Brexit hamlesiyle beraber Avrupa'da yeni gelişmeler de yaşanıyor. Avustralya'nın anlaşmasını iptal ettiği Fransa'dan İngiltere'ye tehdit niteliğinde sözler yükseldi.

Fransa'nın Avrupa Birliği İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Beaune ve milletvekili Pont, geçtiğimiz günlerde, Fransa ile balıkçılık hakları konusunda dokuz aydır güzel ve sakin bir pazarlıkta olduklarını fakat sabırlarının da bir sınırı olduğuna dikkat çekerek, İngiltere'ye tehditler savurdu. Fransız Bakan Beaune, İngiltere’yi Manş Adaları’nda bulunan elektrik kaynağını kesmekle tehdit etti.

Umuda yolculuk! Gazze'nin kuzeyine dönmek isteyen Filistinliler sahil bölgesinde toplandı Umuda yolculuk! Gazze'nin kuzeyine dönmek isteyen Filistinliler sahil bölgesinde toplandı Haberi Görüntüle

'İNGİLTERE İLE GÜVEN İÇİNDE İŞBİRLİĞİ YAPAMAYIZ'

Fransız Bakan, "İngiltere bizim enerji ihracatımıza bağlı, Avrupa'ya saldırarak tek başına yaşayabileceğini düşünüyor ve işe yaramadığı göz önüne alındığında agresif tek adamlık yapıyorlar" ifadelerini kullandı. Fransa'nın Avrupa Birliği İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clément Beaune, İngiltere'yi anlaşmanın şartlarına uymamakla suçladı ve Paris'in toplu olarak misilleme yapmaktan çekinmeyeceğini söyledi. Beaune, “Balıkçılarımızın çilesini anlıyor ve paylaşıyoruz. Anlaşma kabul edilene kadar İngiltere ile güven içinde işbirliği yapamayız” dedi.

İngiltere, Fransız teknelerinden Kanal Adaları sularında balık tutmaya yönelik tüm başvuruların dörtte üçünü reddettikten sonra Fransa "misilleme eylemi" tehdidinde bulundu. İngiliz hükümeti, 47 küçük tekneden 12'sinin Birleşik Krallık'ın kıyı sularında balık avlamasına izin verileceğini ve 35'inin izinsiz bırakılacağını duyurdu.

Fransa'nın Avrupa Birliği İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Clément Beaune, İngiltere'yi anlaşmanın şartlarına uymamakla suçladı ve Paris'in toplu olarak misilleme yapmaktan çekinmeyeceğini söyledi. “Balıkçılarımızın çilesini anlıyor ve paylaşıyoruz. Anlaşma kabul edilene kadar İngiltere ile güven içinde işbirliği yapamayız” dedi.

Magnum dondurmalarında korkutan detay! Ağır plastik ve metal şüphesiyle acilen toplattırlımaya başlandı! Magnum dondurmalarında korkutan detay! Ağır plastik ve metal şüphesiyle acilen... Haberi Görüntüle

'DOKUZ AYLIK FAYDASIZ SABRIN ARDINDAN'

Geçtiğimiz mayıs ayında her iki ülkenin de kendi kendini yöneten Jersey adasına devriye gemileri gönderdiğini ve Fransa'nın Jersey'nin elektriğini kesmekle tehdit ettiğini gören balıkçılık izinleri tartışması, İngiliz-Fransız ilişkileri için hassas bir anda yoğunlaşıyor. Çünkü Paris, İngiltere'nin ABD ve Avustralya ile AUKUS savunma ittifakına katılmasıyla çok öfkelendi ve Avustralya, Fransa ile milyarlarca avroluk bir denizaltı anlaşmasından vazgeçti.

Sahil kasabası Boulogne-sur-Mer'i temsil eden milletvekili Jean-Pierre Pont ise konuya ilişkin değerlendirmesinde, limanların ve Manş Tüneli'nin "dokuz aylık faydasız sabrın ardından" balıkçılar tarafından hedef alınabileceğini söyledi.

Kaynak: Politico
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading