Yandex Metrica
SON DAKİKA
Atina'ya şok üstüne şok! ABD EastMed'den çekildi, Girit'te doğalgaz aramaları iptal edildi

Atina'ya şok üstüne şok! ABD EastMed'den çekildi, Girit'te doğalgaz aramaları iptal edildi

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin dediği oluyor. Ankara'nın kararlı mesajları sonrası İsrail'in terk ettiği EastMed projesinden ABD de çekildi. Total ve Exxon ise Girit çevresindeki gaz arama faaliyetinin iptalini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 18:37

İsrail doğalgazını Güney Kıbrıs ve Girit üzerinden Yunanistan'a taşıma projesi EastMed artık resmen çöp oldu. ABD projeyi desteklemeyeceğini Atina'ya bildirdi. 

Sözkonusu gelişme Yunan basınını şaşkına çevirirken bir şok haber de dünya enerji devlerinden geldi. Fransız Total ve ABD'li Exxon, Girit çevresinde doğalgaz arama faaliyetinde bulunmayacaklarını duyurdu. 

Ülkeyi baştan başa ABD garnizonuna dönüştüren Yunanistan'da medya, Washington'a karşı derin bir hayal kırıklığı yaşıyor. Europost gazetesi sözkonusu gelişmeleri, "Amerikalılar çaresizce Erdoğan'a yaklaşmak istiyor. EastMed hediyesinin ardından şimdi de Türkiye ile F-35'i konuşmaya başladılar" ifadesiyle yorumladı. 

Türkiye'nin Mavi Vatan tezlerine karşı Yunanistan, Fransa, İsrail, Güney Kıbrıs ve Mısır'la ittifak halinde hareket eden ABD'nin sözkonusu 'U dönüşü'ne neyin yol açtığı merak konusu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading