Yandex Metrica

Atina basını yine ağlıyor: Türkler bizi Doğu Akdeniz'den kovaladı

Atina basını yine ağlıyor: Türkler bizi Doğu Akdeniz'den kovaladı

Türk savaş gemileri, Yunanistan'a ait Arktik adlı sismik araştırma gemisinin Kıbrıs açıklarında seyrine izin vermedi. Yunan medyasındaki ifadeler, Atina'nın Doğu Akdeniz'deki çaresiz durumununun yansıması oldu.

Dünya

23.01.2024, 19:27

Türk Deniz Kuvvetleri, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Yunanistan'a kadar denizin altından fiber optik kablo döşemek isteyen Atina yönetimine engel oldu. Pentapostagma gazetesinin iddiasına göre Yunan sismik araştırma gemisi 'Arktik', GKRY'nin sözde münhasır ekonomik bölgesine kablo döşemek için harekete geçti. Bu esnada Türkiye acil bir NAVTEX (deniz seyir duyurusu) ilan ederek bölgeyi Yunan gemisine kapattı.

Arktik gemisinin denizaltı tabanı araştırmasından sonra Atina, bölgeye bir gemi daha göndererek suyun altına fiber optik kablo döşeyecek ve Yunanistan-Güney Kıbrıs Rum Kesimi bağlantısı kesintisiz olarak sağlanacaktı. Türkiye'nin ilan ettiği NAVTEX sonrasında Ada açıklarında hiçbir araştırma yapamayan Arktik gemisi Güney Kıbrıs'taki limana geri döndü. 

Yunan gazetesi Pentapostagma'da olay şöyle anlatıldı: "Türkiye, Güney Kıbrıs’ı resmen tanımıyor. Haliyle Kıbrıs'taki MEB alanlarını kendisine ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ait görüyor. Lefkoşa, Güney Kıbrıs gemilerinin açılmasına yasak koyuyor, Türkiye de Navtex ilan ederek bunu destekliyor. Arktik, gerisin geri limana döndü."

500.000 asker gönderilmezse: Kıyamet çok yakında: Tükendik... 500.000 asker gönderilmezse: Kıyamet çok yakında: Tükendik... Haberi Görüntüle

'ABDÜLHAMİD HAN AKDENİZ'DE SONDAJ YAPACAK'

2019 Kasım'ında Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşmasına atıf yapan gazete, o anlaşma nedeniyle Türkiye'nin Yunan gemilerine Doğu Akdeniz'de yasak koyduğunu kaydetti. Gazetenin bir diğer iddiası da Türkiye'nin 15 Temmuz'da hizmete sokmayı planlandığı 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın Kıbrıs açıklarında petrol-doğalgaz kuyusu açacağı bilgisi oldu. 

İngiltere'den sıra dışı karar! 2009'dan sonra doğanlara sigara satışı yasaklandı İngiltere'den sıra dışı karar! 2009'dan sonra doğanlara sigara satışı yasaklandı Haberi Görüntüle

TÜRK SİHA'LARI NASIL ÖNLENEBİLİR?

Yunan haber sitesi Ta Nea ise ordunnun Türk insansız hava araçlarına yönelik önlemlerini masaya yatırdı. Habere göre Yunan ordusu, Türk SİHA'larına karşı önlemler kapsamında ABD'den bazı elektronik sistemler tedarik etti. Bu sistemlerin insansız hava araçlarına entegre edilmiş sinyal karıştırıcılar olduğu sanılıyor. 

Yunan basını ayrıca ABD'den 3 adet MQ-9 SİHA satın alınması için girişimde bulunulduğunu yazdı. Yunanlıların tedirginliğini net bir şekilde ortaya koyan haberlerde Atina-Ankara arasında sıcak bir yaz mevsiminin yaşanacağı belirtiliyor. 

Yunan ordusu aynı zamanda Türk SİHA'larına karşı etkili bir hava savunma sistemi kurmanın yollarını arıyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros'un İsrail ziyaretinde hem bu ülkedeki SİHA filolarını incelediği hem de Tel Aviv yapımı Demir Kubbe, David's Sling ve Arrow-3 gibi hava savunma sistemleri hakkında bilgi aldığı belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading