Yandex Metrica

Asya Pasifik'te kırmızı alarm! 34 hava aracı ve 9 gemi görüldü

Asya Pasifik'te kırmızı alarm! 34 hava aracı ve 9 gemi görüldü

Asya-Pasifik'te gerilim tırmanıyor. Tayvan Savunma Bakanlığı, ada çevresinde Çin'e ait 34 askeri hava aracı ve 9 savaş gemisi görüldüğünün bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 20:23

Tayvan ve Çin arasında gerilim had safhaya ulaştı. Tayvan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ada çevresinde Çin'e ait 34 askeri hava aracı ve 9 savaş gemisi görüldüğü bildirildi. 

Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce mülteci deport edilecek Göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyorlar: Yasa kabul edilirse yüz binlerce... Haberi Görüntüle

34 SAVAŞ UÇAĞI VE 9 GEMİ ADA ÇEVRESİNDE

Bakanlık'tan yapılan aıklamada, 2 SU-30, 2 J-11, 4 J-10, 6 J-16 savaş uçağı, 1 "Y-8 EW" deniz nakliye, 1 "Y-8 ASW" deniz devriye ve 2 "Y-8 ELINT" elektronik istihbarat uçağı ile "BKZ-005" ve "BKZ-007" tipi askeri dronların, Tayvan Boğazı'nda tarafların etki alanlarını sınırladığı varsayılan hava ve deniz hattını geçtiği ve Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi (ADIZ)" ilan ettiği sahada uçtuğu kaydedildi.

Ada çevresinde dolaştığı belirlenen savaş uçağı ve gemilerin elektronik takip vasıtaları, devriye uçakları, gemi ve yer füze sistemleriyle izlendiği belirtildi. 

Üniversite öğrencilerinin Filistin gösterileri Netanyahu'yu korkuttu: ABD'ye 'gösterileri durdurun' çağrısı Üniversite öğrencilerinin Filistin gösterileri Netanyahu'yu korkuttu: ABD'ye 'gösterileri durdurun' çağrısı Haberi Görüntüle

UÇUŞLAR O TELEFON GÖRÜŞMESİNİN ÜZERİNE DENK GELDİ

Tayvan Lideri Tsari Ing-Wen, dün Çekya'nın yeni Cumhurbaşkanı Petr Pavel ile telefon görüşmesi yapmıştı. Tayvan üzerindeki uçuşların bu telefon görüşmesi üzerine yapılması ise dikat çekti. Çin yönetimi, "Çin'in iç işlerine müdahale olduğu", "tek Çin ilkesini ihlal ettiği" ve "Tayvan'ın bağımsızlığını savunan ayrılıkçı güçlere yanlış işaret verdiği" gerekçesiyle görüşmeyi protesto etmişti.

Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı bekliyorlar Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı... Haberi Görüntüle

PELOSY'NİN ZİYARETİ ÇİN'İ HAREKETE GEÇİRDİ

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosy'nin Ağustos 2022'de Çin'i ziyaretinin ardından Pekin, Tayvan çevresindeki askeri devriye faaliyetlerini ve Tayvan Boğazı'nı ayıran itibari "orta çizgi"yi geçtiği uçuşları düzenli hale getirmişti.

Pekin, Tayvan'ı kendi topraklarının bir parçası olarak görürken "Tek Çin ilkesi"ni öne sürerek Tayvan'ın diğer ülkelerle müstakil diplomatik ilişkiler kurmasına, Birleşmiş Milletler'de ve diğer uluslararası kuruluşlarda temsil edilmesine karşı çıkarken kendisini tanıyan ülkelerin Tayvan ile diplomatik ilişkileri kesmesini şart koşuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading