Yandex Metrica
SON DAKİKA
Asrın felaketi için Dünya Saati etkinliği: Işıklar depremlerde hayatını kaybedenler için kapatılacak

Asrın felaketi için Dünya Saati etkinliği: Işıklar depremlerde hayatını kaybedenler için kapatılacak

İklim krizi ve doğa kayıplarına dikkat çekmek için 16 yıldır yapılan 'Dünya Saati' etkinliğinde bu sene Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anılacak.

Dünya

23.01.2024, 20:35

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) 2007'den beri iklim krizi ve doğa kayıplarına dikkat çekmek için yapılan 'Dünya Saati' etkinliğinde bu yıl asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların anılacağını duyurdu. 

Moskova'daki saldırının olağan şüphelisi Ukrayna'dan açıklama: 'Hiçbir ilgimiz yok' Haberi Görüntüle

CUMARTESİ AKŞAMI IŞIKLAR DEPREMLERDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN KAPATILACAK

Dünya Saati uygulaması 25 Mart Cumartesi akşamı 20.30 ile 21.30 saatleri arasında yapılacak. 

Alman medyasında hedef yine Türkiye: Erdoğan fotoğrafıyla Suriye, Haiti, Rusya... Haberi Görüntüle

WWF'DEN YEŞİL İYİLEŞME SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI

Ayrıca WWF-Türkiye, Dünya Saati'nde depremden etkilenen bölgelerin afetlere dirençli şekilde yeniden inşa edilebilmesi için de "yeşil iyileşme" seferberliği çağrısı yapıyor. Katılımcılar, Dünya Saati etkinliğinin internet sitesinden imza vererek "yeşil iyileşme" seferberliğini destekleyebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli, bu yıl Dünya Saati'nin telafisi olmayan kayıpların üzüntüsü içinde karşılandığını belirterek, "6 Şubat'ta adeta zaman durdu. Bir doğa olayı olan depremin afete dönüşmesinin yarattığı büyük tahribat ile ülkece yasa boğulduk. 16 yıldır dünyamızın geleceği için atılması gereken adımlara dikkati çekmek amacıyla bir saatliğine kapattığımız ışıkları, bu kez kayıplarımızı anmak için kapatacağız. Bu yıl Dünya Saati, bizim için ülke tarihimizin en sarsıcı depremlerinin kayıplarını anma saati" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading