Yandex Metrica

Askeri teçhizat yetmedi! ABD PKK'lı teröristlere bu defa eğitim verdi

Askeri teçhizat yetmedi! ABD PKK'lı teröristlere bu defa eğitim verdi

ABD, Suriye'deki PKK'lara askeri teçhizat yardımına devam ederken bununla da kalmadı. ABD'nin teröristlerle tatbikat yaptığı ortaya çıktı. ABD askerleri, Deyrizor'daki tatbikatta teröristlere zırhlı araç eğitimi verdi.

Dünya

23.01.2024, 22:06

ABD'nin Suriye'deki terör unsurlarına askeri teçhizatları geçtiğimiz gün ortaya çıkmıştı. Bu defa ABD ordusuna ait birlikler teröristlerle ortak tatbikat yaptı ve teröristlere zırlı araç eğitimi verdi.

PKK hapishanelerinde korkunç tablo: Yüzlerce kişinin niye öldüğünü Uluslararası Af Örgütü açıkladı PKK hapishanelerinde korkunç tablo: Yüzlerce kişinin niye öldüğünü Uluslararası Af... Haberi Görüntüle

SÜRÜŞ EĞİTİMİ VERİLDİ

TRT Haber'in aktardığı habere göre, Araçlar teröristlere DEAŞ terör örgütüyle mücadele bahanesi ile gönderildi. Deyrizor kırsalında 2 gün süren tatbikatta, terör örgütü üyelerine tahsis edilen araçlar için sürüş eğitimi de verildiği belirlendi.

BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda bakın ne yaptı? BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda... Haberi Görüntüle

HASEKE DE DE SİLAHLI EĞİTİM VERİLMİŞTİ

Deyrizor bölgesi daha önce de ABD güçlerinin teröristlerle iş birliğine sahne olmuştu.

2021'in son günlerinde Deyrizor'un batı kırsalında yer alan Ebu Haşeb Çölü'nde ABD askerleri PKK/YPG'li teröristlerle ortak askeri tatbikat gerçekleştirdi. 3 tank ve zırhlı araçlarla yapılan tatbikatta teröristlere güdümlü füze kullanımı ile ilgili eğitim verildi.

ABD'ye ait Özel Kuvvetler, 1 Aralık 2021'de Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke de yüzlerce teröriste daha silahlı eğitim vermişti.

İran'dan İsrail'in saldırı tehdidine jet yanıt: 'Daha güçlü ve daha kapsamlı yanıt veririz' İran'dan İsrail'in saldırı tehdidine jet yanıt: 'Daha güçlü ve daha... Haberi Görüntüle

TERÖRİSTLERLE ORTAK TATBİKAT YAPILDI

Deyrizor yakınlarındaki aynı bölgedeki ortak tatbikat ve eğitimler 2022'de de devam etti. Ebu Haşeb Çölü'nde bulunan sanayi bölgesi ve çevresinde teröristlerle ortak silahlı tatbikat yapıldı.

Şubat ayındaki ortak tatbikata, savaş uçağı ve helikopterlerin yanı sıra tanklar ve zırhlı araçlar da katıldı. Uluslararası koalisyon güçlerinden bazı askerlerin de katıldığı tatbikatta, teröristlere havan topu, topçu atışları ve güdümlü anti-tank füzelerinin kullanımı hakkında da eğitim verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading