Yandex Metrica
SON DAKİKA
Aşı olmayanın maaşı kesilecek

Aşı olmayanın maaşı kesilecek

Fransa protestolarla karşılanan koronavirüsle mücadele yasasını onayladı. Yasa toplumsal yaşama katılımda aşıyı zorunlu hale getiriyor.

Dünya

23.01.2024, 17:45

Yüz binlerce kişinin katıldığı gösterilerle protesto edilmişti ancak yasa geçti. Fransa'da bazı meslek gruplarına aşı zorunluluğu ve sağlık ruhsatı uygulaması getiren koronavirüsle mücadele yasası onaylandı. Fransa Anayasa Konseyi, hastane ve bakımevi çalışanlarına, itfaiyecilere Kovid-19 aşısı zorunluluğu getirdi.

Hollanda'dan Gazze için ses getirecek eylem: Ölen çocuklar için 14... Haberi Görüntüle

PCR YA DA AŞI KARTI ZORUNLU HALE GELDİ

Yasayla, belli etkinlik ve mekanlara girişte, Kovid-19 aşısı olduğunu belgelemek de zorunlu hale geldi. Konser gibi geniş katılımlı etkinliklerin yanı sıra kafe, restoran, kafe, düğün, hastane, toplu taşıma, iç uçuşlar, bakım evleri, şehirler arası trenler ve 50 kişiden fazla kapasiteli kapalı mekanlar ile eğlence parklarında da, son 48 saatte yapılmış negatif PCR testi sonucunu göstermek ya da son 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileştiğini kanıtlamayı gerektiren Kovid-19 ruhsat uygulaması mecburi hale geldi. 

Kassam Tugayları duyurdu: 'İsrailli esir ilaç ve gıda eksikliği nedeniyle... Haberi Görüntüle

İŞVEREN MAAŞI KESEBİLECEK

Anayasa Konseyi, süresiz sözleşmeyle çalışan aşısız işçilere de yaptırım kararı aldı. Buna göre işverenin Kovid-19 ruhsatı talebini reddetmeleri halinde maaşlarının kesilmesi onaylandı.

Yasa, 30 gün içerisinde 3 defa Kovid-19 sağlık kartı kontrolü yapmadığı belirlenen işletme sahiplerine 1 yıla kadar hapis ve 9 bin avro para cezası öngörüyor.

ABD yine yaz çizdi: BMGK'de kabul edilen Gazze'de acil ateşkes... Haberi Görüntüle

PAZARTESİ YÜRÜRLÜKTE

Parlamentodan 26 Temmuz'da geçen Kovid-19 ile mücadele yasası, Anayasa Konseyi'nin onayının ardından 9 Ağustos Pazartesi yürürlüğe girecek. Yasanın uygulama alanlarında maske kullanımı zorunluluğu olmayacak. 

Tartışmalı yasa "sağlık diktatörlüğü" olarak nitelendirilmiş, 25 Temmuz'da Fransa genelinde yüz binlerce kişinin katıldığı gösterilerle protesto edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading