Yandex Metrica

Aşı karşıtı First Lady'nin ABD'de aşı olması Brezilyalıları kızdırdı

Aşı karşıtı First Lady'nin ABD'de aşı olması Brezilyalıları kızdırdı

Aşı karşıtı olmasıyla bilinen Brezilya Devlet Başkanı'nın eşinin Michelle Bolsonaro'nun New York'ta Kovid-19 aşısı olması, ülkesindeki sağlık sistemini hor gördüğü gerekçesiyle Brezilyalılardan tepki topladı.

Dünya

23.01.2024, 18:02

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun aşı karşıtı eşi Michelle Bolsonaro'nun geçtiğimiz hafta sonu New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda bir oturum arasında Kovid-19 aşısı yaptırdığı öğrenildi.  Bolsonaro’nun aşı karşıtı olan eşinin New York’ta Kovid-19 aşı olması Brezilyalılarda tepki oluşturdu.

Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Haberi Görüntüle

BREZİLYA DEVLET BAŞKANI BOLSONARO "KİŞİSEL KARAR" DEDİ

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro ise VEJA gazetesine konuya ilişkin bir demeç verdi. Jair Bolsonaro aşı olmanın kişisel bir karar olduğunu ve eşinin aşıyı ABD’de olmaya karar verdiğini iddia ederken, kendisinin aşı olmadığını ifade etti. Brezilya'da bu duruma halkın yanı sıra bazı sağlık yetkilileri de tepki gösterdi ve epidemiyologlarla yetkililer, First Lady’nin kararını eleştirmekle kalmayıp, Bolsonaro'nun bu yaptığını Brezilya’daki aşı kampanyasına bir 'hakaret' niteliğinde değerlendirildi.

Büyük hata! Politico'dan dikkat çeken analiz: İran Netanyahu'nun elini güçlendirdi... Büyük hata! Politico'dan dikkat çeken analiz: İran Netanyahu'nun elini güçlendirdi... Haberi Görüntüle

"FISRT LADY'NİN GÜVENSİZLİĞİNİ KANITLIYOR"

Diğer taraftan Brezilyalı Senatör Omar Aziz, First Lady'nin ABD'de aşı olmasını başka bir açıdan görerek, “Öncelikle aşıyı olduğu için eşinizi tebrik etmeniz gerekiyor zira aşı hayat kurtarır” ifadeleriyle yorumladı.

Konuyu eleştiren epidemiyologlardan Dr. Pedro Hallal de, G1’e First Lady’nin yurtdışında Kovid-19 aşısı yaptırmasının “Brezilya’nın halk sağlığı sistemini ve tüm Brezilyalıları hor gördüğünü gösterirken aynı zamanda First Lady’nin güvensizliğini kanıtlıyor” anlamına geldiğini savundu.

Bu olayın ardından kargaşalar çıkması üzerine hükümet bir açıklama yaptı. Açıklamada First Lady’nin Brezilya’ya dönmek üzere PCR testi yaptırırken, bir doktorun kendisine aşı olmak isteyip istemediğini sorduğu, First Lady’nin ise aşı olmayı düşündüğü için bunu kabul ettiği belirtildi. First Lady’nin toplumun sağlığı için çalışan sağlık görevlilerine saygı ve hayranlğını dile getirdiği de açıklamada yer aldı.

First Lady Michelle Bolsonaro, geçtiğimiz sene Kovid-19'a yakalanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading