Yandex Metrica

Arjantin'de helikopter düştü: 2 ölü

Arjantin'de helikopter düştü: 2 ölü

Arjantin’in Patagonia bölgesindeki Neuquen eyaletinde orman yangınları ile mücadele 21 gündür sürüyor. Söndürme çalışmalarında görevli olan bir helikopter düştü. Kazada 2 kişi yaşamını yitirdi.

Dünya

23.01.2024, 18:33

Arjantin’in Patagonia bölgesinde 21 gündür sürmekte olan orman yangınları ile mücadelede görevli olan bir helikopterin düşmesi sonucu helikopter pilotu ve bir makinist yaşamını yitirdi.

Arjantin Ulaştırma Güvenliği Kurulu (Junto de Seguridad en el Transporte) kazanın sebebine ilişkin inceleme başlatıldığını, olaya olumsuz hava koşulları, teknik arıza ya da insan hatasının yol açmış olabileceğini belirtti.

Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Haberi Görüntüle

4 BİN HEKTARDAN FAZLA ALAN KÜL OLDU

Orman yangınlarında 4 bin hektardan fazla alan küle döndü Ülkenin güneyindeki Chubut, Rio Negro, Formosa ve Neuquen eyaletlerinde haftalardır sürmekte olan orman yangınlarında yerel yetkililere göre alevler 4 bin hektardan fazla ormanlık alanı küle çevirdi.

Arjantin Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı, yangınlara mücadele eden ekiplere destek olmak için Buenos Aires ve Santiago del Estero şehirlerinden bölgeye 30 itfaiyecinin daha gönderildiğini bildirdi.

Bölgede son günlerde etkili olan yüksek sıcaklıklar, kuru hava ve rüzgarın, yangınların kontrol altına alınmasını zorlaştırdığı belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading