Yandex Metrica

Arap Birliği, Nil Nehri sorununu kapalı toplantıda ele alıyor

Arap Birliği, Nil Nehri sorununu kapalı toplantıda ele alıyor

Arap Birliği, Mısır ve Sudan'ın Etiyopya tarafından Nil Nehri üzerine kurulan Nahda Barajı'na ilişkin kararını kapalı toplantıda tartışıyor.

Dünya

23.01.2024, 17:33

Mısır ve Sudan'ın çağrısıyla Dışişleri Bakanları seviyesinde toplanan Arap Birliği, iki ülkenin geçtiğimiz hafta Etiyopya'nın Nil Nehri üzerine kurduğu Nahda (Rönesans) Barajı hakkında aldığı kararı kapalı toplantıda tartışıyor.

Etiyopya'nın tek taraflı olarak Barajı'n su tutma işlemini başlatma kararı alması bölgede Nil sularının paylaşılması konusunda 3 ülke arasında gerilimlere sebep oluyor.

Geçtiğimiz hafta Sudan'ın başkenti Hartum'da toplanan Mısır ve Sudan Dışişleri ve Sulama Bakanları, Baraj'a ilişkin Afrika Birliği gözetiminde süren müzakerelerin başarısız olduğunu ilan etmişti.

Taraflar, Etiyopya'yı Mısır ve Sudan'ın Nil üzerindeki paylarını gözardı etmekle suçlarken, sorunun çözümü için Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde yeni bir süreç başlamasını talep etmişti.

Mısır ve Sudanlı yetkililer ayrıca, BM'nin Nil sorununa dair bütün tarafları bağlayıcı bir karar alması çağrısında bulunmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading