Yandex Metrica
SON DAKİKA
Aralarında Türkiye de var! Büyükelçilerini görevden aldı

Aralarında Türkiye de var! Büyükelçilerini görevden aldı

Sudan'da darbe sonrası karışıklık sürüyor. Sudan Ordusu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan Türkiye’nin de arasında olduğu çok sayıda ülkedeki büyükelçilerini görevden aldı.

Dünya

23.01.2024, 18:13

Sudan televizyonunun haberine göre,  Sudan  Ordusu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Sudan’ın Ankara Büyükelçisi Adil İbrahim Mustafa, Abu Dabi Büyükelçisi Muhammed el-Emin ve Pretorya Büyükelçisi Usame Salahuddin’i görevlerinden aldı.

Ayrıca Burhan, Dışişleri Bakanlığındaki farklı görevleri yürüten 4 büyükelçinin de görevlerine son verdi.

Rus basını terör saldırısı için ödenecek tazminat miktarını açıkladı! İşte... Haberi Görüntüle

SİVİL YÖNETİME MÜDAHALEYİ REDDETTİLER 

Burhan daha önce Sudan’ın ABD, BM, Çin, Fransa, İsviçre ve Katar’daki büyükelçilerini görevden almıştı. Söz konusu büyükelçiler, askerin sivil yönetime müdahalesini reddeden bildiriye imza atmışlardı.

Burhan, bugün, ordunun, barışçıl olduğu sürece askeri müdahale karşıtlarının ülke genelinde düzenleyeceği protesto gösterilerine müdahale etmeyeceğini söylemişti.

Prenses Kate ortadan kaybolmuştu! Fotoğraftaki Kate mi, yoksa dublör mü?... Haberi Görüntüle

SUDAN'DA DARBENİN ARDINDAN

Sudan’da askeri darbe karşıtı ve sivil yönetim talebiyle düzenlenen gösterileri organize eden Sudan Meslek Odaları Birliği ve Sudan Direniş Komiteleri bugün ülke genelinde geniş katılımlı gösteriye başlamıştı.

Sudan'da 25 Ekim sabahı Başbakan Abdullah Hamduk ile çok sayıda siyasetçi gözaltına alınmış, ertesi gün Hamduk'un serbest bırakıldığı açıklanmıştı.

Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerini, Egemenlik Konseyi ve kabinenin feshedildiğini ve Sudan'daki tüm kesimleri temsil edecek teknokrat bir hükümet kurulacağını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading