Yandex Metrica
SON DAKİKA
Aradığınız AB'ye şu an ulaşılamıyor! Avrupa Birliği Sözcüsü Putin'in 'Türkiye gaz merkezi olsun' önerisine kaçamak yanıt verdi

Aradığınız AB'ye şu an ulaşılamıyor! Avrupa Birliği Sözcüsü Putin'in 'Türkiye gaz merkezi olsun' önerisine kaçamak yanıt verdi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Tim McPhie, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Türkiye'yi gaz merkezi yapma' düşüncesine yanıt vermekten kaçındı.

Dünya

23.01.2024, 19:56

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Tim McPhie, Rusya Ukrayna savaşı ve Avrupa'nın gündemindeki diğer konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. McPhie, Putin'in Türkiye'yi gaz merkezi yapma planlarına ilişkin sorulan bir soruyu, kaçamak yanıt vererek "Rus gazını mümkün olan en kısa sürede azaltmak istiyoruz. Burada sorun Rus gaz altyapısına bağımlılığımız değil. Tamamen işleyen boru hatlarımız var" ifadesini kullandı.

Moskova'daki saldırının olağan şüphelisi Ukrayna'dan açıklama: 'Hiçbir ilgimiz yok' Haberi Görüntüle

"TAMAMEN İŞLEYEN BORU HATLARIMIZ VAR"

McPhie, konuşmasının devamında "Rus gazını mümkün olan en kısa sürede azaltmak istiyoruz. Burada sorun Rus gaz altyapısına bağımlılığımız değil. Tamamen işleyen boru hatlarımız var" dedi.

McPhie, AB ülkelerinin Rus gazına yaklaşımlarının açık olduğuna işaret ederek, "Komisyon ve üye ülkeler olarak Rus fosil yakıtlarından bir an önce uzaklaşma taahhüdünde bulunduk" ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading