Yandex Metrica
SON DAKİKA
AP bağlantılı yolsuzluk soruşturmasında yeni gelişme: İtalyan ve Belçikalı milletvekilinin ofisi arandı!

AP bağlantılı yolsuzluk soruşturmasında yeni gelişme: İtalyan ve Belçikalı milletvekilinin ofisi arandı!

Avrupa Parlamentosu (AP) bağlantılı yolsuzluk ve kara para aklama soruşturması henüz kapatılmış değil. Bu kapsamda operasyonlarını yürüten Belçika polisi, şüpheliler arasında yer alan iki AP milletvekilinin parlamentodaki ofislerinde arama yaptı.

Dünya

23.01.2024, 22:22

Görgü tanıklarının verdiği bilfiye göre Belçika polisiAvrupa Parlamentosu'nun İtalyan milletvekili Andrea Cozzolino ile Belçikalı milletvekili Marc Tarabella'nın ofislerinde yaptı.

Kassam'dan işgalcilere ağır darbe: Askeri araçlar vuruldu, İsrail askerlerinin bulunduğu... Haberi Görüntüle

SAVCILIK DOĞRULADI

Brüksel'deki parlamento binasının 15'inci katında bulunan ofislerde çok sayıda polisin arama yaptığını Belçika Federal Savcılığı Sözcüsü Eric Van Duyse de doğruladı.

İşgal ordusu, Gazze'de 7 katlı binayı bombaladı: Ölenler ve enkaz... Haberi Görüntüle

İKİ MİLLETVEKİLİ ŞÜPHELİLER ARASINDA YER ALIYORDU

Geçtiğimiz yılın aralık ayından beri yürütülen soruşturmada şüpheliler arasında yer alan Cozzolino ve Tarabella, Katar ve Fas lehine AP'deki siyasi kararları etkileme karşılığında rüşvet almakla suçlanıyordu. İki ülke de iddiaları reddetmişti.

Avrupa'da PKK yandaşlarına meydan dayağı: Sokağa döküldüklerine pişman oldular Haberi Görüntüle

İKİ İSİM DE DAHA ÖNCE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Daha önce gözaltına alınan Tarabella, bir süre cezaevinde ve ev hapsinde kalmış, daha sonra ise koşullu olarak serbest bırakılmıştı. Ofisi mühürlenen Tarabella, serbest kaldıktan sonra parlamentoda çalışmalarına başlamış, ofisi de açılmıştı.

Cozzolino ise İtalya'da gözaltına alınarak ev hapsinde tutulmuştu. İtalyan milletvekili, Belçika'ya iadesi için yapılan başvuruya itiraz etmişti. Cozzolino'nun daha önce mühürlenen ofisi, son aramadan sonra yeniden mühürle kapatıldı. Cozzolino hala İtalya'da bulunuyor.

Somali Başbakanı Barre kardeşliğe dikkat çekti: 'Türkiye değişmez müttefikimizdir' Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU

Belçika makamlarının geçen yıl sonunda başlattığı soruşturmada, Tarabella ve Cozzolino'nun dışında AP'nin o zamanki başkan yardımcısı Yunan milletvekili Eva Kaili, eski İtalyan milletvekili Pier Antionio Panzeri, Kaili'nin erkek arkadaşı ve AP çalışanı Francesco Giorgi ile hukukun üstünlüğü konularında çalışan sivil toplum kuruluşunun yöneticisi Niccolo Figa-Talamanca gözaltına alınmıştı.

O dönem bazı şüphelilerin evleri ve işyerlerindeki aramalarda yaklaşık 1,5 milyon avro ele geçirilmişti.

Rüşvet çarkının liderinin Panzeri olduğu belirtilmiş, Panzeri polisle işbirliği yaparak itirafçı olmuştu. Belçika'da soruşturmada gözaltına alınanların tamamı şartlı tahliye edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading