Yandex Metrica

Annesinin bedenini elleriyle yaktı! Başbakan odunların yanışını izledi

Annesinin bedenini elleriyle yaktı! Başbakan odunların yanışını izledi

Hindistan'ın İslamofobik başbakanı Narendra Modi, 99 yaşında ölen annesi Heeraben Modi'nin cansız bedenini küle çevirecek odunları bizzat kendisi ateşledi.

Dünya

23.01.2024, 20:14

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin 99 yaşında ölen annesi için Gujarat'ta tören düzenlendi. Son birkaç gündür hastanede yoğun bakımda tedavi gören ancak yaşlılığa bağlı hastalıklara yenik düşen Heeraben Modi'nin naaşı bizzat oğlu tarafından yakıldı. 

Narendra Modi ve annesi Heeraben Modi

Gujarat'ta ölülerin yakıldığı krematoryumda annesini yakmak için odunların başına geçen Hindistan Başbakanı Modi, cenazeyi dakikalar içinde küle çevirecek ateşi bizzat yaktı. 

Modi ile annesi son olarak 4 Aralık'taki bir ziyaret sırasında görüntülenmişti. Yaşlı kadın, Başbakan Modi'nin küçük kardeşi ve bazı aile üyeleriyle birlikte yaşıyordu. 

Hindistan'da Modi destekçilerini yasa boğan ölümün ardından Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in de bir taziye mesajı yayınlaması dikkat çekti. 

Hindistan Başbakanı, anılarında çocukluğunun yoksulluk içinde geçtiğini, annesiyle yaşadıkları evin tuvalet ve banyo gibi 'lüks' olanaklardan bile yoksun olduğunu belirtiyor.  

Heeraben Modi

Annesini dakik, düzenli ve çalışkan biri olarak niteleyen Modi, "Çalışırken en sevdiği ilahileri mırıldanırdı" diyor. Hint cenaze geleneklerine uygun bir şekilde annesinin cansız bedenini özenle yakan Başbakan Modi'nin külleri ise daha sonra Ganj Nehri'ne savurduğu sanılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading