Yandex Metrica
SON DAKİKA
Angelina Jolie'den ABD'ye Afganistan tepkisi: Bunu hiç yapmamalıydık

Angelina Jolie'den ABD'ye Afganistan tepkisi: Bunu hiç yapmamalıydık

Hollywood yıldızı Angelina Jolie, "ABD, Afgan sivil toplumu ve Afgan kadınlarının neredeyse tamamen dışlandığı müzakerelere asla dahil olmamalıydı. Bunu hiç yapmamalıydık" dedi.

Dünya

29.02.2024, 05:32

Daha önce Time dergisinde yazdığı makalede ''Bir Amerikalı olarak utanıyorum'' diyen Hollywood yıldızı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Özel Temsilcisi Angelina Jolie, Afganistan’daki gelişmeleri sistematik bir siyasi başarısızlık örneği olarak gördüğünü belirtti.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre; Angelina Jolie, "Afganistan’daki durum münferit bir vaka değil. Onlarca yıldır insan haklarının ihmal edilmesi, iyi düşünülmüş insan hakları temelli müdahalelerin olmaması ve uluslararası sistemin çöküşü anlamına geliyor" dedi.

Son dakika: Refah'a askeri operasyon planını onayladı! Katil Netanyahu emri... Haberi Görüntüle

''MİLYONLARCA MÜLTECİMİZ DAHA VAR''

Tüm dünyanın 20 yıl öncesinden daha kötü bir durumla karşı karşıya olduğuna vurgu yapan yıldız oyuncu, “Daha fazla çözülmemiş çatışmamız ve milyonlarca mültecimiz daha var” diye konuştu.

Prenses Kate Middleton ortaya çıktı! İngiliz Kraliyet Ailesi ne açıklayacak?... Haberi Görüntüle

''OKULA GİDEMEYENLERİ DÜŞÜNÜYORUM''

Jolie, “İşe veya okula gidip gidemeyeceklerini bilmeyen tüm kadın ve kızları düşünüyorum. Özgürlüklerini kaybedeceklerinden endişe eden genç Afganları düşünüyorum” diye ekledi.

AB'den Rusya'ya seçim tepkisi: 'İş altındaki Ukrayna topraklarında yapılan seçimler... Haberi Görüntüle

''BUNU HİÇ YAPMAMALIYDIK''

Angelina Jolie, “ABD, Afgan sivil toplumu ve Afgan kadınlarının neredeyse tamamen dışlandığı müzakerelere asla dahil olmamalıydı. Bunu hiç yapmamalıydık” ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın ilk siyahi lideri oldu: Gething, Galler Başbakanı seçildi Haberi Görüntüle

"BİR AMERİKALI OLARAK UTANIYORUM"

Angelina Jolie daha önce Time dergisinde yazdığı makalede ABD'nin Afganistan'dan çekilmesiyle ilgili sert ifadeler kullandı. 46 yaşındaki oyuncu, ülkesinin 20 yıllık savaştan sonra Afganistan'dan çekilmesinden utandığını ifade etti. Aynı zamanda aktivist olan Jolie, Taliban kontrolü yeniden ele geçirirken ülkenin çalkantılı durumunda ABD'nin yaptığını "ihanet ve başarısızlık" olarak değerlendirmişti. Ünlü oyuncu, köşe yazısının devamında "Bir Amerikalı olarak ayrılma şeklimizden utanıyorum. Bu bizi küçültüyor. Afganistan'da şu anda olanları etkileme gücümüzü kaybettik." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading