Yandex Metrica
SON DAKİKA
Angelina Jolie: ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinden utanıyorum

Angelina Jolie: ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinden utanıyorum

Angelina Jolie, Time dergisi için kaleme aldığı makalede ABD'nin Afganistan'dan çekilme sürecine dair eleştiri yaptı. Jolie, "Bir Amerikalı olarak utanıyorum" dedi.

Dünya

23.01.2024, 17:51

Hollywood yıldızı Angelina Jolie, Time dergisinde yazdığı makalede ABD'nin Afganistan'dan çekilmesiyle ilgili sert ifadeler kullandı. 46 yaşındaki oyuncu, ülkesinin 20 yıllık savaştan sonra Afganistan'dan çekilmesinden utandığını ifade etti. Aynı zamanda aktivist olan Jolie, Taliban kontrolü yeniden ele geçirirken ülkenin çalkantılı durumunda ABD'nin yaptığını "ihanet ve başarısızlık" olarak değerlendirdi.

Aktris, Taliban'ın bir kez daha kontrolü ele geçirmesiyle ülkedeki kadınların sosyal haklarının ellerinden alınmasıyla ilgili korkularını dile getirdi.

"KAÇIYORMUŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Jolie şu ifadeleri kullandı:

"Afgan hükümeti ve Taliban arasında bir barış anlaşması fikrinden vazgeçmek, ilişkiyi kesip kaçıyormuş gibi görünmek ve müttefiklerimiz ile destekçilerimizi bunca yıllık çabadan sonra en kaotik şekilde terk etmek bir ihanettir. Bu başarısızlığı anlamak imkansız. Bunca kan, çaba, fedakarlık ve zamandan sonra Amerika bu geçişi kontrollü bir şekilde planlama iradesinden yoksun görünüyor. Asla kolay veya mükemmel olmayacaktı ama daha iyi, daha düzgün ve daha güvenli olabilirdi."

"BİR AMERİKALI OLARAK UTANIYORUM"

Ünlü oyuncu, köşe yazısının devamında "Bir Amerikalı olarak ayrılma şeklimizden utanıyorum. Bu bizi küçültüyor. Afganistan'da şu anda olanları etkileme gücümüzü kaybettik." dedi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading