Yandex Metrica

Anayasayı değiştirip 'Ulusun Babası' olacak: 20 vekil tasarı hazırladı

Anayasayı değiştirip 'Ulusun Babası' olacak: 20 vekil tasarı hazırladı

Ukrayna işgalinde Rus ordusuna yardım için en çok asker gönderen ülkelerden Çeçenistan'da Ramazan Kadirov 'Ulusun Babası' olmaya hazırlanıyor.

Dünya

27.03.2024, 06:18

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'manevi oğlum' dediği Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, adını ülke tarihine kalıcı harflerle yazdırmak için harekete geçti. 

Kadirov'a bağlı milletvekillerinden 20'si bir anayasa değişiklik teklifi hazırlayarak Çeçen liderin sıfatları arasına 'Ulusun Babası' nâmının da eklenmesini talep etti.

Çeçen Parlamentosu'nun internet sitesinde yayınlanan belgeye göre, Kadirov'un görevini tanımlayan 'Çeçenya Cumhuriyeti Devlet Başkanı' ifadesinden sonra artık 'Mekhkan Da' tabiri de kullanılacak.  

Ramazan Kadirov

'Mekhkan da' kelimelerinin gerçek anlamı 'Toprağın Babası' olarak tercüme edilse de 'Halkın Babası' anlamında kullanılıyor.

'Ulusun Babası', 'Halkın Babası' gibi bir çeşit 'Ata' anlamına gelen tabiri isminin başına ekletmeye hazırlanan Kadirov'a, Meclis Baykanı Magomed Daudov da dahil olmak üzere pek çok milletvekili destek veriyor. 

Katı Rusya yanlısı tutumuyla sık sık 'Çeçen davasını satmakla' suçlanan Kadirov, Ukrayna işgaline katılmaları için şimdiye dek bölgeye binlerce asker gönderdi.

Bu askerleri ve onları işgale gönderen Kadirov'u hainlikle suçlayan diğer Çeçen gruplar ise 'Dudayev Taburu' ve 'Şeyh Mansur Taburu' gibi isimler altında örgütlenerek Ukrayna ordusu saflarında mücadele veriyor. 

Ramazan Kadirov yanlıları, Ukrayna topraklarındaki tuhaf vidyolarıyla sosyal medyada boy gösteriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading