Yandex Metrica

Amiral gemisi batan Rusya şimdi yunus balıklarına sarıldı! Kırım'ı onlar savunuyor

Amiral gemisi batan Rusya şimdi yunus balıklarına sarıldı! Kırım'ı onlar savunuyor

Kırım'ın Sivastopol Limanı'nda çekilmiş uydu görüntülerini yayınlayan ABD basını, Rus donanmasının su altından gelecek saldırıları tespit etmek için eğitimli yunus balıklarından yararlandığını iddia etti.

Dünya

23.01.2024, 19:12

İnsansız hava araçlarının benzin deposunu pet şişeden yapıp görüntüleme aygıtı olarak da Canon fotoğraf makinesi kullanan Rusya, deniz savunması için hayvanlara sarıldı. ABD'li uydu şirketi MAXAR'ın yayınladığı görüntülere göre Rus donanması, Kırım'daki Sivastopol Limanı'na getirdiği bir grup yunus balığını keşif ve gözetleme amacıyla kullanıyor. 

Geçtiğimiz günlerde amiral gemisi Moskova'yı füzeli saldırı sonrası batmaktan kurtaramayan Ruslar, eğitimli yunus balıklarının yüzgeçlerine taktıkları kameralarla su üstü ve su altından gelecek tehditleri belirlemeye çalışıyor. 

ABD basını, özel eğitimli yunus balıklarının Kırım'daki Rus donanmasını özellikle su altı saldırılarından koruma konusunda kullanılabileceğini iddia ediyor. 

Kırım'daki sözkonusu yunus balıkları, Sovyetler'den beri devam etmekte olan bir program kapsamında Ukrayna tarafından 2012 yılı sonrası eğitilmeye devam etmiş ancak yarımadanın 2014 yılında Rusya tarafından işgal edilmesiyle birlikte bu ülkenin eline geçmişti. 

Rusya'nın yunus eğitim programını sürdürdüğü ve şimdi eğitilmiş balıkları deniz savunması amacıyla kullandığı belirtiliyor. 

Benzer faaliyetler ABD ordusunca da onlarca yıldır yürütülüyor. Soğuk Savaş döneminde Amerikalılar, derin suda sabotaj eylemlerini önceden tespit edebilmek amacıyla yunus ve deniz aslanlarını eğitmişti. Yunuslar ayrıca deniz mayınlarını tespiti görevlerinde de kullanılıyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading