Yandex Metrica
SON DAKİKA
Amerikan ordusunun Navarin tatbikatı: Tayfun'la morali bozulan Yunanlılara cesaret verdiler

Amerikan ordusunun Navarin tatbikatı: Tayfun'la morali bozulan Yunanlılara cesaret verdiler

Mora batısındaki Navarin yakınlarında Amerikan ve Yunan orduları Olimpik İşbirliği adıyla ortak tatbikat yaptı. Tatbikatta Apache helikopterleri, Abrams tankları ve İHA'lar kullanıldı.

Dünya

08.02.2024, 12:10

Türk balistik füzesi Tayfun'la sarsılan Yunanistan, ABD ordusunun desteğiyle moral buldu. İki ülke orduları, Mora batısındaki Navarin Limanı yakınında bulunan Petroçori Kampı'ndaki tatbikatta buluştu.

Olimpik İşbirliği-2022 adı verilen tatbikatta Yunan askerlerine Birinci Ordu Komutanı Korgeneral Angelos Houdeloudis ile Dördüncü Kolordu Komutanı Ioannis Tsioplos komuta ederken Amerikalıları ise açık isimleri yayınlanmayan iki albay temsil etti. Tatbikata Güney Kıbrıs ile Mısır da gözlemci statüsünde katıldı. 

İnsansız hava araçları, onlarca tank, Apache taarruz helikopterleri ve Amerikan Abrams tanklarıyla gerçekleşen tatbikatta Chinook helikopterleride yerden aldıkları zırhlı araç ve havan toplarını başka bölgeye intikal ettirdi. 

Tatbikat nedeniyle moral kazanmış görünen Yunan komutan Angelos Houdeloudis, şu açıklamayı yaptı: 

"Bu tatbikat bir yıl önce çok küçük ölçekli başlamıştı. Ancak şimdi çok daha büyük bir alanda ve karmaşık olarak icra edildi. Amerikan birlikleriyle Yunan askerlerinin ortak tatbikatı, bize gerçek savaş koşullarında neler yapabileceğimizi gösterdi. Umarım silahlarımızı kullanmak zorunda kalmayız ama bize saldırmayı düşünen birilerini bundan caydırmak için nelere sahip olduğumuzu göstermiş olduk."

Yunan toprakları kuzey güney hattında Girit'ten Dedeağaç'a kadar adeta Amerikan garnizonuna dönüşmüş durumda. ABD askerleri ülke genelindeki 9 büyük üste varlık gösteriyor. Türkiye sınırına çok yakın konumdaki Dedeağaç'a binlerce tank ve zırhlı araç getirip bunları Yunan ordusuna hibe eden Washington, Girit adasındaki Suda Üssü'nde de F-15 ve F-35 savaş uçakları konuşlandırdı. Yunan ordusu, Türk SİHA'larına karşı önlem amacıyla İsrail'den de yoğun destek görüyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading