Amerikan medyasından Türkiye'ye Suriyeliler üzerinden algı operasyonu
ABD merkezli Foreign Policy, uzun yıllarda hayatlarına Türkiye'de devam eden Suriyelilerin 'hedefte' olduğunu iddia ederek algı operasyonu yürüttü. Söz konusu analizde Suriyelilerin ülkelerine geri gönderilmesinin istenmediği yazıldı.

ABD merkezli Foreign Policy dergisi, uzun yıllardır mültecilere ev sahipliği yapan Türkiye ile ilgili algı çalışmasına imza atarken diikat çeken bir haber yayımladı.
MÜLTECİLER ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU
Türkiye'de "yabancı düşmanlığı" olduğu iddiasında bulunan ABD merkezli dergi, Türkiye'de yaşayan birçok Suriyelinin, Ankara ile Şam yönetimi arasında başlayan yakınlaşmadan dolayı "zorla geri gönderilmelerinden endişeli. " olduğu iddia edilirken söz konusu haberde şu ifadelere de yer verildi; ''Suriye karşıtı retorik ve nefret suçları ülkede yükselişte.''
''GERİ GÖNDERİLMEM KORKUM ARTIYOR''
Foreign Policy dergisine konuşan Rabaa adlı kişinin, "Evden çıkarken çok dikkatliyiz. Geri gönderilme korkum her gün artıyor." şeklindeki sözlerine yer verildi.
SÖZDE YOL HARİTASI
Amerikan merkezli dergi, Türkiye'yi derinden sarsan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlere işaret eden ve Suriyeliler konusunda yol haritası sunma çabasına girişti.
Dergi, mültecilerin geri gönderilmemesi gerektiğini savunurken şunları kaydetti;
''Suriyeliler, Türkiye'yi yeniden inşa etme yükünü paylaşmaya yardımcı olabilirler. 12 yıl geçici koruma altında kaldıktan sonra, sosyoekonomik entegrasyonlarını teşvik etmek üzere Türkiye'de orta ve uzun vadeli ikamet başvurusunda bulunmaya uygun hale getirilmeliler. Bu süreç, Türkiye'de doğan Suriyeli çocuklarla başlamalı.''
Foreign Policy:
“Türkiye'deki yabancı düşmanlığını vatansız suriyelileri hedef alıyor.
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, her şeyi göze almış şekilde kazanmak istediği bir seçim öncesinde mültecileri ülkelerine geri gönderme sözü veriyor.”“Suriyeliler, Türkiye'yi yeniden inşa etme yükünü paylaşmaya yardımcı olabilirler.““Suriyeliler, 12 yıl geçici koruma altında kaldıktan sonra, sosyoekonomik entegrasyonlarını teşvik etmek üzere Türkiye'de orta ve uzun vadeli ikamet başvurusunda bulunmaya uygun hale getirilmeliler.
Bu süreç, Türkiye'de doğan Suriyeli çocuklarla başlamalı.”