Yandex Metrica

Amerikan medyasında 'Erdoğan' krizi! Skandal bu kez Washington Post'tan...

Amerikan medyasında 'Erdoğan' krizi! Skandal bu kez Washington Post'tan...

Amerikan medyası son günlerde Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik öfke patlaması yaşıyor. TIME dergisinin sayfalarını FETÖ'cü Enes Kanter'e açmasının ardından devreye bu kez Washington Post girdi. Gazete, "ABD ve Avrupa Erdoğan'a karşı harekete geçsin" çağrısını Osman Kavala üzerinden yaptı.

Dünya

23.01.2024, 20:16

Amerikan medyasının 'Erdoğan' histerisi son birkaç haftadır en üst düzeyde seyrediyor. Dünyaca ünlü TIME dergisi FETÖ'nün propaganda elemanı Enes Kanter imzasıyla 'herkese açık' yazı yayınlayıp "Batı bir şeyler yapıp Erdoğan'ı durdursun" çağrısı yaparken, azılı Türkiye düşmanı Michael Rubin ise açık açık "Erdoğan'a suikast" istemekten geri durmuyor.

Trump'ın eski güvenlik danışmanı John Bolton, "2023 seçimlerini Erdoğan kazanırsa bu ancak hileyle olur" diyerek Türkiye'de sokağa oynarken Jeff Bezos'un sahibi olduğu Washington Post ise Türkiye karşıtı kampanyaya konu olarak 'Osman Kavala' figürünü seçti. 

İnternet sitesinde haber ve makalelerin tam halini sadece aboneleri için servis eden Washington Post gazetesi, 'Yayın Kurulu' imzasıyla yayınlanan ortak yazıyı abone olmayanların da okuması amacıyla (tıpkı TIME dergisinin Enes Kanter yazısı gibi) herkese açık biçimde yayınladı. 

Konu Türk yargısının Osman Kavala'ya verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ama asıl mesele, makalenin daha ilk cümlesinde kendini ele veriyor: "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan despotik yönetime doğru her zamankinden daha hızlı ilerliyor."

Türkiye ile ABD arasında kritik zirve: Terörle mücadele istişareleri yapıldı Türkiye ile ABD arasında kritik zirve: Terörle mücadele istişareleri yapıldı Haberi Görüntüle

GAZETE HÜKMÜNÜ VERDİ: KAVALA MASUM

Osman Kavala

Erdoğan'ın 2023 seçimlerinden önce kendisini eleştiren ya da meydan okuyanları susturmayı tercih ettiğini ileri süren gazete, Osman Kavala hakkındaki dosyanın 'içi boş/sahte' olduğunu savundu.

Türkiye'de 'Kızıl Soros' olarak tanınan Kavala hakkındaki yazı için "Türkiye'de bir hayırsever iyilik yaptı, şimdi ömür boyu hapiste oturuyor" başlığını kullanan WP Yayın Kurulu, şu ibretlik ifadeleri kaleme aldı:

"65 yaşındaki Sayın Osman Kavala bir iş adamı ve sivil aktivisttir. 1980'lerde aile şirketlerini kurduktan sonra siyasi çatışmaları çözmeye çalıştı ve sonra kültür-sanat projeleriyle uğraşan bir kuruluş olan Anadolu Kültür'ü kurdu. Macaristan doğumlu milyarder George Soros'un dünya çapında demokrasiyi ve şeffaflığı desteklemek için kurduğu Açık Toplum Vakfı'nın Türkiye şubesi de dahil olmak üzere insan hakları gruplarını destekleyerek, Türkiye'nin Kürtlerle (WP 'PKK' ifadesini kullanmıyor) çatışmasını dindirmek istedi. Bu işler giderek otoriterleşen Sayın Erdoğan'ın hoşuna gitmedi."

Kavala'nın 18 Ekim 2017'de tutuklandığını, Gezi Parkı kalkışması ve 15 Temmuz 2016 darbe girişimi ile ilişkilendirildiğini hatırlatan Washington Post, Kavala'yı şu cümleyle aklayıverdi: "Her iki suçlama da uydurmaydı."

Mavi Marmara 2... İsrail medyası 'Arkasında MİT var' diyerek duyurdu: Gazze kuşatmasını Türk filosu kıracak Mavi Marmara 2... İsrail medyası 'Arkasında MİT var' diyerek duyurdu:... Haberi Görüntüle

İMAMOĞLU KARARI DA WP GÜNDEMİNDE

Kavala hakkında yazılan iddanamelerde yasadışı ve şiddet içeren herhangi bir fiile rastlanmadığını ileri süren gazete, "Sayın Kavala tamamen meşrû, barışçıl protesto ve örgütlenme ile meşguldü. oysa şimdi Kavala müebbet hapse çarptırılıyor. Bu çok büyük bir haksızlık. Yapılacak tek doğru şey Kavala'nın serbest bırakılmasıdır" çağrısı yaptı. 

Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu

Yargının bağımsız olmadığını, her kademede Erdoğan'ın parmak izlerinin bulunduğunu öne süren WP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açıklanan mahkeme kararında da Erdoğan'ın etkili olduğunu iddia etti. WP Yayın Kurulu, ABD ve Avrupa'yı Türkiye'ye karşı ayağa kalkmaya çağırdığı yazıyı şu ifadelerle bitirdi:

"Türk cumhurbaşkanı Doğu ile Batı'yı dengeleme konusunda deneyimli. Rusya ile savaşın parçaladığı Ukrayna'dan tahıl ihracatına izin vermek için bir anlaşma yaptı ve ABD'nin itirazlarına rağmen Rus S-400 hava savunma sistemlerini satın aldı. Ama Türk insansız hava araçlarını da Ukrayna'ya sattı. Türkiye'nin çok önemli 2023 seçimleri yaklaşırken, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa, onun otokrasiye yönelik hamlesi hakkında seslerini yükseltmeyi ihmal edemezler."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading