• G.ALTIN

    4.137,64

  • DOLAR

    38,4283

  • EURO

    43,9365

  • BIST 100

    9.306,96

  • BITCOIN

    $94.648

Almanya'da Meclis binasının önünde göçmenler için binlerce mumlar yakıldı

Almanya'da Meclis binasının önünde göçmenler için binlerce mumlar yakıldı

Polonya ve Belarus sınırındaki göçmenler için hükümete çağrıda bulunan insanlar, Federal Meclis binasının önünde mumlar yakarak, bir an önce harekete geçilmesini istedi.

Son günlerde dünya gündeminin yakın takip ettiği Polonya ve Belarus sınırındaki göçmenler, kapalı alandaki bekleyişlerine devam ediyor.

FEDERAL MECLİS BİNASININ ÖNÜNE MUMLAR YERLEŞTİRİLDİ

Göçmenlerin içerisinde bulunduğu sıkıntılara dikkat çekmek isteyen binlerce insan, Almanya’da Federal Meclis binasının önünde bulunan meydana mum yerleştirdi.

Seebrücke, Campact ve Mauerfall.jetzt gibi sivil toplum örgütleri tarafından gerçekleştirilen eylemde başkent Berlin’de Federal Meclis'in önündeki Cumhuriyet Meydanı'na binlerce mumun yanı sıra büyük harflerle ışıklandırılan "Kabul şimdi" yazısı yerleştirildi.

"ORADA BİNLERCE KİŞİ SOĞUKTA AMA ALMANYA HAREKETE GEÇMİYOR"

Campact’ın kampanya sorumlusu Antonia Becher açıklama yaparak, bu eylemle Polonya-Belarus sınırındaki göçmenlerin durumuna dikkat çekmek istediklerini ifade etti, "Orada binlerce kişi şiddetli soğuklarla karşı karşıya. Ne kadar kalacaklarını bilmiyorlar, çünkü Almanya da harekete geçmiyor" şeklinde konuştu.

EYLEMDE ALMANYA'NIN GÖÇMENLERİ KABUL ETMESİ İSTENDİ

Federal Meclis’in önüne yeşil ışıklı yaklaşık 6 bin mum koyduklarını söyleyen Becher, "Yeşil ışığı Polonya sınırlarındaki insanlar kullanıyor. İnsanlar, göçmenlere burada sıcak bir çorba içebileceklerini, duş alabileceklerini veya biraz dinlenebilmelerini göstermek için yeşil ışığı evlerin pencerelerine koyuyorlar" dedi.

Eylemde yapılan konuşmalarda, Alman hükümetinden Polonya-Belarus sınırındaki göçmenlerin kabul edilmesi istendi.

Avatar
TR Haber