Yandex Metrica
SON DAKİKA
Almanya'ya vize uyarısı: İlişkilerimize zarar veren boyuta ulaştı

Almanya'ya vize uyarısı: İlişkilerimize zarar veren boyuta ulaştı

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Şen, Almanya'nın Türkiye'ye yönelik vize kısıtlamasının iki ülkenin ilişkilerine zarar verecek boyuta ulaştığını söyledi. Vize uygulamasının tamamen kaldırılması gerektiğini söyleyen Şen, "Türkiye, vize uygulanmayan birçok ülkeden daha iyi durumda ama siyasi nedenlerle vizesiz seyahat şu an engelleniyor." şeklinde konuştu.

Dünya

12.02.2024, 10:41

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Almanya'nın vize müracaatları konusunda Türkiye'ye uygulladığı kısıtlamaların haksızlık olduğunu söyledi ve bunun Türkiye-Almanya ilişkilerine zarar vereceğine dikkat çekti. 

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Gazze'yi Hiroşima'ya benzetti: 'Aynı hikaye' Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE-ALMANYA İLİŞKİLERİNE ZARAR VEREN BOYUTA ULAŞTI'

Türkiye'nin uzun yıllar önce AB ile yapmış olduğu anlaşmalar çerçevesinde Türk vatandaşlarının AB'ye vizesiz seyahat etmesi gerektiğini belirten Şen, vize sıkıntıları hakkında "Bunun Türkiye Almanya ilişkilerine artık zarar veren boyuta ulaştığını görüyoruz." şeklinde konuştu.

ABD'den TikTok yasağına ilk hamle! Çin merkezli platform ulusal güvenlik... Haberi Görüntüle

'SİYASİ NEDENLERLE ENGELLENİYOR'

Türkiye ekonomisinin geldiği nokta hakkında konuşan Şen, Türk insanının Avrupa'ya vizesiz seyahati için yeterince temel oluşturduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

Türkiye, vize uygulanmayan birçok ülkeden daha iyi durumda ama siyasi nedenlerle vizesiz seyahat şu an engelleniyor. Bunun dışında vize almak gerekiyorsa ekonomik, eğitim faaliyetleri bakımından akademisyen ve iş insanları gibi konumda olanlara vize uygulamalarının kolaylaşmasını istiyoruz, esasen bunlara vizenin kaldırılmasından yanayız.

Ahmet Başar Şen, vizenin kolaylaştırılması, vize ücretlerinin düşürülmesi ve çok girişli vizelerin verilmesi gibi adımlar beklediklerini söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Almanya, bize 'Schengen bölgesinde buna tek başına karar veremeyeceğini' söylüyor ama Almanya, en önemli pozisyonda olduğu için vizenin çok daha kolaylaştırılması hususunda katkı verebilecek bir ülke.

ABD'den Moskova'daki saldırıya ilişkin açıklama: 'Rus halkıyla dayanışma içindeyiz' Haberi Görüntüle

'ALMAN DOSTLARIMIZA VE AB'YE UYARIDA BULUNDUK'

Son aylarda vize sürecinin çok uzun sürmesi, ret sayısının artması, istenen evrakların artırılması ve iş insanlarının fuarlara, ücret ödemelerine karşın katılamaması gibi konularda ciddi sorunlar olduğunu anlatan Şen, şunları kaydetti:

Daha önce hem Alman dostlarımıza hem AB'ye farklı dönemlerde, farklı zamanlarda hem uyarılarda bulunduk hem de bu konuda iyileştirmeler yapılması gerektiğini, özellikle her seviyede, ilettik. Sayın Bakanımız bunu defalarca muhataplarına iletti. Bu mesele hala devam ediyor. Umarım yakın zamanda uygulanacak 'daha fazla personel, daha az belge, daha uzun süreli çok giriş imkanı' verilmesiyle bu sorun azaltılır, hafifletilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading