Yandex Metrica

Almanya ve Belçika'da ölü sayısı 168'e yükseldi

Almanya ve Belçika'da ölü sayısı 168'e yükseldi

Son 3 gündür Almanya ve Belçika'da yaşanan sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı toplamda 168'a yükselirken, Belçika hükümeti 20 Temmuz'u ulusal yas günü ilan etti.

Dünya

23.01.2024, 17:40

Son 3 gündür Avrupa’yı vuran yoğun yağışların sebep olduğu sellerden en fazla etkilenen Almanya ve Belçika’da toplam can kaybı sayısının 168'e ulaştığı bildirildi.

Alman Polisinin verdiği bilgiye göre, ülkenin batısındaki Koblenz’de 90, Rheinland-Pfalz’da 43 kişi meydana gelen sellerde yaşamını yitirdi.

Belçika’da meydana gelen sellerde, dün, 22 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Yerel basının bugün verdiği bilgiye göre ise Belçika'daki ölü sayısı 27'e yükseldi.

Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Ortadoğu'daki yüksek tansiyon Avrupa'yı vurdu! Gaz fiyatları uçtu Haberi Görüntüle

BELÇİKA’DA ULUSAL YAS

Yaşanan sel felaketi, son 200 yılda Avrupa’da görülmüş en büyük doğal afet olarak niteleniyor.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, resmi Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, ülkedeki sel felaketinde yaşamını yitirenler için 20 Temmuz (Salı) gününün ulusal yas günü ilan edildiğini bildirdi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ise dün yaptığı açıklamada, yaşanan felaket karşısında dehşet duyduğunu ifade etti.

Steinmeier, sel felaketinde meydana gelen zararın boyutlarının büyük olduğuna dikkat çektiği açıklamasında, sel mağdurlarının yanında olduklarını ve gereken her türlü desteği sağlayacaklarını aktardı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading