Yandex Metrica

Almanya Scholz'dan memnun değil! Anketlerde rekor düşüş

Almanya Scholz'dan memnun değil! Anketlerde rekor düşüş

Almanya'da 8 Aralık'ta göreve gelen Olaf Scholz'un performansı Alman vatandaşları tarafından beğenilmiyor. Almanların yüzde 49'u şu anda Scholz'un görevini yürütme şeklinden memnun değil.

Dünya

23.01.2024, 19:10

Alman anketör Insa tarafından yürütülen ve Bild am Sonntag gazetesi tarafından yaptırılan ankete göre, Almanlar yeni başkan Olaf Scholz'dan memnun değil.

Ankete katılanların yüzde 49'u Scholz'un  beklentileri karşılamadığını ifade etti. Böylelikle anket Scholz'un 8 Aralık'tan bu yana aldığı en düşük onay seviyesinde olduğunu gösteriyor.

İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' Haberi Görüntüle

SCHOLZ GÜÇLÜ BİR LİDER OLARAK GÖRÜLMÜYOR

Ankete katılanalrın yalnızca yüzde 38'i Scholz'un performansını beğeniyor.

Almanya'da şu anda yönetimde olan koalisyon hükümeti ise, ankete katılanların yüzde 55'inin beklentilerini karşılayamazken, kalan yüzde 35'i hükümeti onaylıyor. Olaf Scholz güçlü bir lider olarak görülmüyor.

Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Hamas'tan yeni açıklama: 'Netanyahu bölgesel savaş çıkarma peşinde' Haberi Görüntüle

ANKETLERDE ÇIKAN SONUŞ SCHOLZ'U ÜZECEK

Anketçi Civey tarafından 17 Nisan ile 19 Nisan arasında medya kuruluşu Der Spiegel için gerçekleştirilen daha yakın tarihli bir anket ise Almanların sadece yüzde 25'inin Scholz'u güçlü bir lider olarak gördüğünü gösterdi.

Ankete katılanların yüzde 42'si, şansölyenin güçlü bir liderin niteliklerine sahip olmadığını düşündüklerini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading