Yandex Metrica

Almanya merkezli Der Spiegel dergisi yeni kabineden 3 isme dikkat çekti! 

Almanya merkezli Der Spiegel dergisi yeni kabineden 3 isme dikkat çekti! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen yeni kabineyi açıkladı. İki isim dışında eski kabine tamamen değişti. Yeni dönemin Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sadece Türkiye'de değil, dünya basınında da yakından takip edildi. Almanya merkezli Der Spiegel dergisi yayınladığı haberde; yeni Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'ten, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan ve adı MİT Başkanlığı için geçen İbrahim Kalın'dan övgüyle bahsetti. 

Dünya

23.01.2024, 20:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Haziran Cuma günü Meclis'te yemin etmesinin ardından akşam düzenlenen törenle Çankaya Köşkü'nde yeni kabineyi açıkladı. 

Dünyanın birçok ülkesinden liderlerin katıldığı yemin töreni dünya basınında büyük yankı uyandırdı. 

Almanya merkezli Der Spiegel dergisi, kabinenin dikkat çeken isimlerini manşetine taşıdı. Yayınladığı haberde; ekonominin başına getirilen Mehmet Şimşek, yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve adı MİT Başkanlığı için geçen İbrahim Kalın'dan övgüyle bahsetti.

Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk kez basın karşısında! Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN SİYASETİNE YÖN VERECEK İSİMLER

"Yeni kabinedeki üç isim özellikle ilgi çekici, isimlerinin unutulmaması gerekiyor çünkü gelecekte daha sık duyulacakları kesin: Mehmet Şimşek, Hakan Fidan ve İbrahim Kalın. Bu isimler Erdoğan'ın önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi nasıl yönlendirmek istediğinin bir göstergesi olabilirler."

Tarz giyinmeyi onun sayesinde öğrendiler! Modaya yön veren dünyaca ünlü tasarımcı hayatını kaybetti! Tarz giyinmeyi onun sayesinde öğrendiler! Modaya yön veren dünyaca ünlü... Haberi Görüntüle

"PİYASANIN SAYGIN İSMİ MEHMET ŞİMŞEK"

Der Spiegel, Mehmet Şimşek için, ülke içinde ve yurt dışı piyasalarında yüksek beklentiler olduğunun altını çizerek yeni bakana dünyadan yatırımcıların güvendiğini söyledi. 

"Mehmet Şimşek, 2007'den itibaren on yıldan fazla bir süre hükümet sorumluluklarını üstlendi. Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı idi. Türkiye ekonomik zorluklar içindeyken, halka ve piyasalara güven vermek çoğu zaman ona düşüyordu."

ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı ABD yine katile güveniyor: Gazze'deki toplu mezarlar da etkili olmadı Haberi Görüntüle

"HAKAN FİDAN, ERDOĞAN'IN SIRDAŞI"

Dergi, Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ilk kez bakan olarak Dışişleri'nde görevlendirilmesini de, "Erdoğan'ın eski sırdaşı, gizli servis şefi Hakan Fidan yeni Dışişleri Bakanı oldu" şeklinde yorumladı.

"Fidan, şimdiye kadar arka planda kaldı. Şimdi ise Erdoğan onu Dışişleri Bakanı yaptı. Fidan, Türkiye'nin mevcut rotasını sürdürecektir. Fakat üslup ve tarzda bir değişim yaşanacağı da düşünülebilir. Uluslararası ilişkiler okuyan Fidan'ın selefi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan daha sessiz olması muhtemel."

İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' İspanyol siyasetçi Belarra'dan AB'ye 'ikiyüzlülük' eleştirisi: 'İsrail Nazizm ile yarışıyor' Haberi Görüntüle

"MÜTEVAZİ VE SOĞUKKANLI"

Alman dergisi, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın MİT'in başına getirilmesi beklenen isimlerden biri olduğunu söyledi. Kalın'ın mütevazi ve soğuk yapısına vurgu yapan dergi şu ifadelere yer verdi:

"Kalın aslında akademik dünyadan geliyor. İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuduktan sonra Malezya'da İslam felsefesi alanında yüksek lisans yaptı. 2002'de Washington'daki Georgetown Üniversitesi'nden karşılaştırmalı felsefe doktorasını aldı. Çok sayıda kitabın yazarıdır." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading