Yandex Metrica
SON DAKİKA
Almanya enerji krizini hırsızlıkla çözmeye çalışıyor! Odunlar ormanlardan kayboluyor

Almanya enerji krizini hırsızlıkla çözmeye çalışıyor! Odunlar ormanlardan kayboluyor

Almanya'da giderek derinleşen enerji krizi ve doğalgaz fiyatlarında yaşanan artış ormanlarda yaşanan odun hırsızlığını artırdı. Ormancılar hırsızlığa engel olmak için GPS kullanmaya başladı.

Dünya

23.01.2024, 19:57

Avrupa'yı etkisi altına alan enerji krizi ve doğalgaz fiyatlarında yaşanan artış, insanları ısınmak için alternatif yollara aramaya itti. 

Bir yandan parasıyla odun ve kömür alan Avrupalı vatandaşlar dururken bir yandan da odun hırsızlığı yapan Avrupalıların sayısı arttı. 

Tanrı parçacığı fabrikası kuruyorlar! CERN'den daha büyük 'CEPC' fizik dünyasını... Haberi Görüntüle

ODUN HIRSIZLIĞI ARTTI

Batı Almanya Radyo ve Televizyon Kurumu WDR'in haberine göre, Almanya'da ormanlardan odun çalanların sayısında geçen seneye göre gözle görülür bir artış görüldü. 

Berlin'deki Alman Orman Sahipleri Derneği AGDW, odun hırsızlığı sebebiyle yaşanan maddi kaybın milyonlar ile ölçüldüğüne dikkat çekti. 

AB'den Rusya'ya seçim tepkisi: 'İş altındaki Ukrayna topraklarında yapılan seçimler... Haberi Görüntüle

HIRSIZLAR RÖMORKLA GELİYOR 20 DAKİKADA ÇALIP GİDİYOR 

Münster Orman Müdürlüğü'nde görevli Adalber Koch konuyla alakalı yaptığı açıklamada, hırsızların römork ile geldiğini ifade ederek şu sözleri kaydetti: 

Bir elektrikli testere ile geliyor, ağaç gövdesini parçalarına ayırıp yükleyip gidiyorlar.

20 dakika süren hırsızlık oranlarının giderek daha artış yaşandığına dikkat çeken Koch, aldıkları ihbarların da doğru orantılı olarka arttığını belirtti. 

Münster'deki ormanların yüzde 85'inin özel mülkiyet olduğunu ifade eden Koch, "Bunlar insanların odunların kendine ait olduğunu düşünebileceği kamu ormanları değil, dolayısıyla yapılan açıkça hırsızlık" şeklinde konuştu. 

Hapisten çıktı, ülkenin başına geçti, Fransa'yı kovmaya hazırlanıyor Haberi Görüntüle

GPS'LE AĞAÇLARIN YERLERİ BELİRLENİYOR 

Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti ormancılık yetkilileri de, odun hırsızlığını profesyonel şekilde yapanların da bulunduğunu ve bu kişiler hakkında dava açıldığını aktarıyor. Bu nedenle eyaletteki ormanlarda odun hırsızlığını engellemek için bazı ağaçlara GPS takılması yöntemine başvurulmaya başlanmış. Bu yöntem sayesinde, ağaç gövdesi hareket ettirildiğinde yetkililer alarmla durumdan haberdar oluyor ve hırsızların yönünü tespit edebiliyor.

İsrail Gazze'deki Şifa Hastanesi çevresine iftar vakti saldırdı: Çok sayıda... Haberi Görüntüle

ODUN FİYATLARI 200 EURO'YA KADAR ÇIKTI 

Enerji fiyatlarının artması sebebiyle oduna talebin arttığına dikkat çekilirken Çok sayıda satıcı, sadece kendi müşterilerinin talebini karşılayabilirken odun fiyatındaki artış da sürüyor. Geçen yıl bir metreküp odunun fiyatı 60-70 euro arasında değişirken bu sene fiyatı 200 euroya kadar yükselmiş durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading