Yandex Metrica
SON DAKİKA
Almanya enerji krizine karşı OHAL'e hazırlanıyor! Halk arasında yağma faaliyetleri başlayabilir

Almanya enerji krizine karşı OHAL'e hazırlanıyor! Halk arasında yağma faaliyetleri başlayabilir

Almanya'da yaşanan doğalgaz krizi faturalara şimdiden yansımaya başladı. Yıllık aboneleri sona eren vatandaşlara yeni ödeme planları gönderildi. Geçen yıl ayda 165 euro ödeyen emekliye aylık 2268, yıllık 27.216 euro fatura geldi. Diğer yandan Alman hükümetinin olası bir protesto dalgasına karşı OHAL ilan etmek için hazırlık yaptığı bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 19:48

Avrupa doğalgaz krizine yenik düştü. Almanya'da daha önce aylık 165 euro doğalgaz faturası ödeyen bir kişiye yeni ödeme planına göre aylık 2268 euro doğalgaz faturası gelecek. 

Yılda 20 bin kilovatsaat doğalgaz tüketen ve bunun için ayda 105 euro fatura ödeyen bir başka emekliden de aynı kilovatsaat doğalgaz için artık 1223 euro ödemesi talep edildi.

Özgürlüğe siyonizm engeli: Yahudi düşmanlarını vatandaşlıktan çıkaracak: Almanya'nın yuları kimin... Haberi Görüntüle

HÜKÜMET VERGİDE İNDİRİME GİTTİ 

Emeklinin maaşından daha yüksek olan bu aylık ödeme planı, çaresiz bıraktı. Elektrik fiyatlarının da dört kata yakın artış göstermesi üzerine başta dar gelirli aileler olmak üzere halk, kışı nasıl atlatacağını, faturaları nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı.

Dün toplanan Alman kabinesi, doğalgaz üzerinde geçici olarak vergi indirimi uygulamasına gitti. Bu kapsamda, 1 Ekim 2022'den 31 Mart 2024'e kadar vergi yüzde 19'dan yüzde 7'ye düşecek. 

Almanya'da skandal yasa: Vatandaşlık alabilmek için İsrail ve Yahudilikle ilgili... Haberi Görüntüle

FATURASINI ÖDEYEMEYENLERİN ORANI YÜZDE 15'E ÇIKTI 

Belediye Enerji Dağıtım Şirketleri Birliği (VKU), müşterilerin fatura tahsilatlarında sorun yaşanacağını bildirdi. VKU Başkanı İngbert Liebing konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Tahsil edilemeyen fatura oranı yüzde 1'in altındaydı. Bu durumun yüzde 15'lere varacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu. 

Sandık sonuçları ortaya çıktı: Putin ilk yenilgisini Trabzon'dan aldı! Haberi Görüntüle

FİYATLARDAKİ ARTIŞ GELECEK YIL DA DEVAM EDECEK 

Fiyatları iki katına çıkarmak zorunda kalan çok sayıda belediye enerji dağıtım şirketi olduğunu belirten Liebing, "Bu artış gelecek yıl da devam edecek" dedi.

Netanyahu Refah'ta yeni bir katliam için Biden'ı ikna etmeye çalışıyor:... Haberi Görüntüle

BERLİN YÖNETİMİ OHAL İLAN ETMEYE HAZIRLANIYOR 

Diğer yandan, Almanya'da yaşanan fiyat artışları halkı huzursuz etmeye başladı. Lokal olarak protestolar yaşanırken, Berlin yönetimi olası bir geniş çaplı eylem dalgasına karşı OHAL ilan etmeye hazırlanıyor. 

Almanya'nın bazı bölgelerinde ise enerji tasarrufu için halka açık çeşmeler kapatılıyor ve belediye binası ile müzeler gibi büyük kamu kurumlarının gece ışıklandırması yapılmayacağı bildiriliyor. 

Son dakika... Filistin Dışişleri Bakanlığı duyurdu! İsrail, Refah'a saldırı başlattı Haberi Görüntüle

KARARTMA PLANI UYGULANIYOR 

Işıklandırılmayacak olan bina ve anıtların ilk kademesinde, Berlin Dom Kilisesi, Lustgarten, Reiterstandbild Friedrich II. Unter den Linden ve Zeughaus yer aldı.

Yaşanan karartma planının halk arasında bir yağma furyasının başlamasına sebep olacağı tahmin edilirken, bu kapsamda Alman polisinin çalışma yaptığı belirtildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading