Yandex Metrica
SON DAKİKA
Almanya Dijital Kovid sertifikasına geçiyor

Almanya Dijital Kovid sertifikasına geçiyor

Almanya'da Kovid-19 aşısı yaptıranlara yönelik geliştirilen Dijital Kovid Sertifikası (CovPass) 14 Haziran Pazartesi'den itibaren kullanılabilecek.

Dünya

23.01.2024, 17:32

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, başkent Berlin'de Dijital Kovid Sertifikası'nın tanıtımında yaptığı açıklamada, aşı merkezleri, eczacılar ve doktorların çift doz aşı olanlarla ilgili bilgileri dijital olarak sertifikalandırılacağını dile getirdi.

DAHA ÖNCE KOVİD-19'A YAKALANIP YAKALANMADIĞI BİLGİSİ DE YER ALACAK

Dijital Kovid Sertifikası'na sahip olan herkesin akıllı telefonlarına yükledikleri CovPass uygulaması üzerinden aşı olduklarını kanıtlayabileceklerini vurgulayan Spahn, sertifikada ilgili kişinin adı, soyadı, doğum tarihi, hangi firmanın aşısını olduğunun yanı sıra Kovid-19'a yakalanıp yakalanmadığı bilgisinin de yer alacağını belirtti.

Şu ana kadar aşı olmuş olanlar da doktorlara ve eczacılara başvurarak, aşı karnesindeki verilerinin doğru olup olmadığını kontrol ettirmelerinin ardından aşı kanıtı olarak kullanılan ve uygulamalarda tutulabilen bir QR kodu alacak ve bu kod uygulamaya kaydedilecek.

Dijital Kovid Sertifikası'na şu an için sadece Avrupa İlaç Ajansının onay verdiği aşılar kaydedilebilecek. AB BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson-Johnson firmaları tarafından üretilen aşıları onaylıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading