Yandex Metrica
SON DAKİKA
Almanya'dan flaş Leopard kararı! Ukrayna'nın planları suya düştü

Almanya'dan flaş Leopard kararı! Ukrayna'nın planları suya düştü

Bir yılını doldurmasına kısa bir süre kalan Rusya-Ukrayna savaşında Ukrayna'nın elini güçsüzleştirecek flaş karar Almanya'dan geldi. Almanya tarafından yapılan açıklamada Ukrayna'ya verilmesi planlanan Leopard tanklarının en erken 2024 yılında teslim edilebileceği bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 20:19

24 Şubat 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı yeni yılda da hız kesmeden devam ediyor. 

Savaşın ilk günlerinden itibaren Kiev'i hedef alan ancak haftalarca süren kuşatmaya rağmen kenti düşüremeyen Rusya hedefini doğuya çevirmişti.

Rus istihbaratı açıkladı: Kanlı saldırının arkasında 3 ülke var Haberi Görüntüle

UKRAYNA BATI'DAN GELEN DESTEKLER İLE SAVAŞ DEVAM EDİYOR

Ülkenin doğu bölgelerinde yoğunlaşan savaş can almaya devam ederken Ukrayna Batı'dan gelen silah yardımı ile direnişini sürdürüyor.

Diğer yandan Ukrayna'nın acil olarak beklediği Alman yapımı Leopard tanklar ile ilgili flaş bir açıklama geldi. 

Almanya’da ana muhalefet CDU/CSU’nun yanı sıra hükümet ortakları FDP ve Yeşiller ile halkın çok büyük bir bölümü SPD’li Başbakan Olaf Scholz’a zaman kaybetmeden Ukrayna’ya ‘Leopard 2’ tipi Alman tanklarının gönderilmesi için baskıyı artırıyor.

Donald Trump açıkladı: İsrail lobisinin artık ABD'de gücü yok! Haberi Görüntüle

2024'TEN ÖNCE TESLİMİ MÜMKÜN GÖZÜKMÜYOR

Ancak görünen o ki Scholz baskılara boyun eğip bu silahları Kiev'e gönderme kararı alsa dahi bu silahların Ukrayna'ya ulaşması 2024'ten önce mümkün görünmüyor.

Leopard tanklarının üretildiği savunma sanayi firması Rheinmetall Yönetim Kurulu Başkanı Armin Papperger, 'Yarın Ukrayna’ya ‘Leopard 2’ tipi tanklar gönderilmesi kararı verilse bile, bu ancak gelecek yılın başında mümkün olur' sözlerini kaydetti. 

Rusya'nın başkenti Moskova'da silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı... Haberi Görüntüle

UKRAYNA ÇARESİZ KALDI 

Bild am Sonntag gazetesine konuşan Papperger ellerinde şu anda 22 adet ‘Leopard 2’ ve 88 adet ‘Leopard 1’ tipi tank bulunduğunun altını çizdi ve açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Bize sipariş gelmeden bizim bu tankları kullanılır duruma getirmemiz söz konusu olamaz. Çünkü bunun maliyeti milyonlarca Euro’yu bulur. Biz de bunu kendimiz önceden finanse edemeyiz. Tanklar sadece boyanmayacak, savaşa hazır hale getirilmeleri için teknik olarak donatılacak. Bunun için de tüm parçaların tek tek yeniden elden geçirilmesi gerekiyor. Bu da zaman alır.

Papperger'in sözleri kısa sürede ülkede gündem olurken savaş için 1 yılın çok uzun bir süre olduğuna vurgu yapan bazı sosyal medya kullanıcıları bu durumu 'çaresiz kalmak' olarak yorumladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading