Yandex Metrica
SON DAKİKA
Almanya'dan flaş karar: Aşın yoksa, tazminat da yok

Almanya'dan flaş karar: Aşın yoksa, tazminat da yok

Almanya’da, çalışanları yakından ilgilendiren bir karar alındı. Aşı yaptırmayan çalışanlar, 1 Kasım'dan itibaren karantinaya girmeleri durumunda tazminat veya ödenek alma hakkından mahrum bırakılacak.

Dünya

23.01.2024, 18:00

Almanya, aldığı karar üzerine 1 Kasım’dan itibaren Kovid-19 aşısını yaptırmamış çalışanlara, karantinaya girmeleri durumunda, çalışmadıkları günlere yönelik tazminat ya da ödenek vermeyecek.

Hürriyet'in haberine göre, Almanya'da Federal Sağlık Bakanı ile eyalet sağlık bakanlarının toplantısında, ülke genelinde bu kararı uygulamaya alma konusunda anlaştı. Söz konusu uygulamanın ilk önce 11 Ekim’de başlaması konuşuldu. Belirtilen tarihten itibaren testler de ücretli olarak yapılacak fakat Berlin ve Hessen eyaletlerinin Kovid-19 aşılarını yaptırmayanların aşı yaptırmaları için fırsat verilmesini talep ettiği ve böylelikle uygulamanın da 1 Kasım’a alındığı belirtildi.

Mescid-i Aksa'da İsrail zulmü! İsrail askerlerinden Ramazanın ilk cuma namazını... Haberi Görüntüle

TAZMİNATTA ÜST SINIR 2 BİN 16 EURO

Almanya Daimi Aşı Komisyonu’nun tavsiye kararına göre ilk aşılarını yaptıranlar, ikinci aşıyı 4 ile 12 hafta içinde yaptırabiliyor. Almanya’da sağlık daireleri tarafından karantinaya alınan bir çalışanın 6 haftalık çalışamaması durumunda net maaşının yüzde 100’ü devlet tarafından karşılanıyor. Yedinci haftadan itibaren ise net maaşının yüzde 67’si ödeniyor. Tazminatta üst sınır ise 2 bin 016 euro.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading