Yandex Metrica
SON DAKİKA
Almanya'dan büyük paradoks! Kömür santralini kapatmayı hedefliyor

Almanya'dan büyük paradoks! Kömür santralini kapatmayı hedefliyor

Almanya bir yandan artan enerji fiyatları nedeniyle kömüre yönelirken aldığı karara tezat bir şekilde havayı en çok kirleten santrallerden kömür tesisini sekiz yıl sonra kapatmayı değerlendiriyor.

Dünya

23.01.2024, 22:15

Almanya, Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte Rusya'ya uygulanan yaptırımlara katılmanın sonuçlarını ağır bir şekilde ödüyor. Diğer Avrupa ülkelerine nazaran Rus gazına daha fazla bağımlı olan Almanya, Rusya gazına bağımlılığını azaltmak için kömür santrallerini   açmaya karar vermişti.

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Haberi Görüntüle

ALMANYA'DA FAALİYETTE OLAN EN BÜYÜK İKİNCİ EN BÜYÜK LİNYİT KÖMÜR TERMİK SANTRALİ

Ancak Berlin yönetimi aldığı karara tezat bir şekilde havayı en çok kirleten kömür tesisini sekiz yıl sonra kapatmayı hedeflediğini söyledi.

Köln yakınlarında, 1963 ve 2003 yılları arasında 9 üniteden oluşan Niederaussem Elektrik Santrali inşa edildi.

Santral, 3 bin 396 MW net elektrik üretim kapasitesi ile Almanya'da faaliyette olan ikinci büyük linyit kömürlü termik santrali olma özelliğini taşıyor.

Donald Trump açıkladı: İsrail lobisinin artık ABD'de gücü yok! Haberi Görüntüle

2030 YILINDA KAPATMAYI PLANLIYOR

Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Bergheim şehri sınırları içinde yer alan santralin, 2018 yılında ölçülen 27,2 milyon ton karbondioksit üretimi ile dünyanın havayı en çok kirleten on kömürlü termik santralinden biri olduğu tahmin ediliyor.

Almanya, son aldığı kararla fosil yakıtlı kömür santrallerini 2030 yılında kapatmayı planlıyor.

Daha önce bu hedef en geç 2038 olarak belirlenmişti.

Danimarka'da askere gidecek erkek kalmadı! Kadınlara zorunlu askerlik getiriliyor! Haberi Görüntüle

16 KÖMÜR SANTRALİNE TKRAR İŞLETME İZNİ VERİLDİ

Öte yandan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, geçtiğimiz aylarda yayınladığı video mesajda, atıl durumda olan bazı kömür santrallerine tekrar işletme izni vermek zorunda kaldıklarını belirtti. 

Scholz açıklamasında, Rusya'dan gelen doğalgaz arzından daha fazla kesinti olacağını tahmin ettikleri için Almanya'nın atıl durumda bulunan 16 fosil yakıt santraline işletme izin vermek zorunda kaldıklarını belirtti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading