Yandex Metrica

Almanya'daki seçimde kaç Türk meclise girdi?

Almanya'daki seçimde kaç Türk meclise girdi?

Almanya'da 26 Eylül Pazar günü gerçekleşen ve SPD'nin önde gittiği seçimlerle beraber, Meclis'e giren Türk kökenli milletvekillerinin sayısı da artış göstererek 18 oldu.

Dünya

23.01.2024, 21:59

Almanya'da dün gerçekleşen seçimlerin geçici resmi sonuçlarına göre, Sosyal Demokrat Partiden (SPD) Türk kökenli Aydan Özoğuz, Hakan Demir, Metin Hakverdi, Macit Karaahmetoğlu, Derya Türk-Nachbaur, Mahmut Özdemir, Cansel Kızıltepe, Gülistan Yüksel ve Nezahat Baradari  milletvekili seçildi.

O ülke Filistin'i resmen tanıdı: İki devletli çözüme vurgu yapıldı: Tek gerçek seçenek! O ülke Filistin'i resmen tanıdı: İki devletli çözüme vurgu yapıldı:... Haberi Görüntüle

DİĞER PARTİLERDEKİ İSİMLERLE BERABER 18 OLDU

Yeşiller Partisinden ise Cem Özdemir, Ekin Deligöz, Canan Bayram, Filiz Polat ve Melis Sekmen ve Sol Partiden Ateş Gürpınar, Sevim Dağdelen ve Gökay Akbulut, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisinden Serap Güler de Meclis'e giren diğer Türk kökenli milletvekilleri oldu. Buna göre, Almanya'da gerçekleşen bir önceki federal seçimlerde 14 olan Türk kökenli milletvekili sayısı, dünkü seçimle beraber 18'e yükselmiş oldu. 

Bu seçimlerde seçilenler arasında ayrıca Türkiye kökenli Rum bir aileden olan Takis Mehmet Ali de yer alıyor. Dünkü seçimlerden önce 100'ün üzerinde Türk asıllı kişi adaylığını duyurmuştu.

Kaynak: AA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading