Yandex Metrica

Almanya'da Türk kökenli siyasetçi itiraz etti! Oylar yeniden sayılacak

Almanya'da Türk kökenli siyasetçi itiraz etti! Oylar yeniden sayılacak

Berlin Eyalet Parlamentosu’nda CDU milletvekili olarak siyaset yapan Emine Demirbüken-Wegner, birkaç gün önce yapılan seçimlerde SPD’li rakibinin gerisinde kalıp, Meclis’e giremeyince, itiraz etti. Oylar yeniden sayılacak.

Dünya

23.01.2024, 18:03

Berlin Eyalet Parlamentosu’nda CDU milletvekili olarak uzun yıllar siyaset yapan Emine Demirbüken-Wegner, geçtiğimiz pazar yapılan eyalet seçimlerinde kıl payı SPD’li rakibinin gerisinde kalıp Meclis’e giremeyince, itiraz etti ve oylar yeniden sayılacak.

Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad gemisi geri dönüyor Anlaştılar mı? İran'ın olası İsrail saldırısına karşı Kızıldeniz'e gönderdiği Behshad... Haberi Görüntüle

MEKTUPLA KULLANILAN OYLAR DA YENİDEN SAYILACAK

Almanya'nın odaklandığı seçim geçtiğimiz pazar günü gerçekleşmiş ve ilk sonuçlara göre, SPD'li Olaf Scholz rakiplerini geride bırakmıştı. Hürriyet'in haberine göre, Almanya'da uzun yıllardır siyaset yapan ve son seçimlerde oldukça küçük bir farkla SPD'li rakibinin gerisinde kalan Emine Demirbüken-Wegner 4 bin 975, rakibi SPD’li Jörg Strödter ise 5 bin 017 oy almıştı. 

Rakibinin yalnızca 42 oy gerisinde kalan Demirbüken-Wegner, seçim bölgesinde oyların yeniden sayılması için seçim kuruluna başvuruncai itirazı değerlendiren seçim kurulu oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Buna göre yalnızca sandıklarda değil, mektupla kullanılan oylar da yeniden sayılacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading