Yandex Metrica

Almanya'da islamofobik saldırıların dozu arttı! Bir cami saldırısı daha

Almanya'da islamofobik saldırıların dozu arttı! Bir cami saldırısı daha

Almanya'da Müslümanlara karşı ırkçı saldırılar tüm hızıyla devam ediyor. Dün gece İslam Toplumu Milli Görüş Hannover Camii'ne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce molotofkokteylli saldırı düzenlendi.

Dünya

23.01.2024, 20:58

Almanya'da yaşanan ırkçı saldırıya ilişkin açıklama yapan İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Kemal Ergün, dün gece Hannover Merkez Camii'ne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce molotofkokteylli saldırı düzenlendiğini söyledi.

ABD'den İsrail'e tam destek! Refah'ta yeni bir soykırım için anlaştılar ABD'den İsrail'e tam destek! Refah'ta yeni bir soykırım için anlaştılar Haberi Görüntüle

CAMLAR KIRILDI, OTURMA GRUPLARI YAKILDI

Saldırıda, caminin alt katındaki restoranın camları kırıldı, dışarıdaki oturma grupları yandı. Ergün, "Bir mabede yapılan bu saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz" dedi. 

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Kemal Ergün, Saldırının bir an önce aydınlatılması ve suçluların hukuk önünde hesap vermesi için olayın takipçisi olacaklarını ifade etti.

Miçotakis'ten Türkiye mesajı: İlişkilerimizin düzelmesini istiyoruz Miçotakis'ten Türkiye mesajı: İlişkilerimizin düzelmesini istiyoruz Haberi Görüntüle

TEHDİT MEKTUBU

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Göttingen şehrindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Göttingen Camisi'ne tehdit içerikli mektup gönderilmişti

18 Mayıs'ta postayla gönderilen ve üzerinde gamalı haç sembolüyle "NSU 2.0" imzası bulunan mektupta "Bütün İslam'ı öldürün. Artık uzun sürmeyecek. Almanlar size gösterecek." ifadelerinin yer aldığı bildirilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading