Yandex Metrica

Almanya'da ırkçı partiden skandal afiş! Atatürk'e saygısızlık yaptılar

Almanya'da ırkçı partiden skandal afiş! Atatürk'e saygısızlık yaptılar

Almanya genel seçimleri için aşırı sağcı AfD'den aday olan Marcel Goldhammer, Atatürk resimli afiş yapıp 'Atatürk de AfD'ye oy verirdi' diye yazdı. Sosyal medyada hızla yayılan afiş kısa tepki yağmuruna tutuldu.

Dünya

16.03.2024, 10:19

Sözcü'nün haberine göre, Almanya'da 26 Eylül'de gerçekleşecek genel seçimler öncesinde, Atatürk'ün ırkçı ve yabancı düşmanı parti AfD tarafından çirkin bir kampanyaya alet edilmesi tepkileri çekti.

Berlin'in Neukölln semtinden aday olan AfD'li (Almanya için Alternatif) partisinden Marcel Goldhammer, direkt olarak aşırı sağcı AfD'den meclise girmek için adaylığını duyurdu.

Eski bir CDU'lu olan, "AfD'deki Yahudiler" isimli örgütün yönetiminde yer alan Goldhammer adına, "Atatürk de AfD'ye oy verirdi" yazılı bir seçim afiş çıktı ve bunun sosyal medyada yayılmasını sağlandı.

Afiş Ronald Glaeser adlı bir AfD'li tarafından sosyal medyaya servis edilince ortalık karıştı.

ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler ABD'nin Türkiye düşmanlığında yeni hamlesi! Bakın PKK'ya ne verdiler Haberi Görüntüle

FOTOĞRAFIN ALTINDA ATATÜRK'E HAKARET ETTİLER

Almanca ve Türkçe olan, Atatürk'le Goldhammer'in fotoğrafının kullanıldığı afişin paylaşıldığı fotoğrafla Atatürk'ün ırkçı olduğu izlenimi yaratılmaya çalışıldı. Fotoğrafın altında çok sayıda insan Atatürk'e hakaret etmeye başladı.

afd skandal afiş

AFD'nin bu afişi kısa süre içerisinde Türk vatandaşlar tarafından tepki yağmuruna tutuldu.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, "Atatürk Türk milliyetçisiydi ve vatanına aşık biriydi ama kesinlikle ırkçı değildi", "AfD'nin tümü rahmetli Atatürk'ün tırnağının altındaki kir olamaz", "Mustafa Kemal Atatürk hiçbir zaman ırkçı değildi" yorumlarını yaptı.
 


Loading