Yandex Metrica

Almanya'da ikinci aşı skandalı! Yüzlerce kişiyi etkiledi

Almanya'da ikinci aşı skandalı! Yüzlerce kişiyi etkiledi

Almanya’nın kuzeyinde yaşanan skandalda, koronavirüs aşısına karşı olan bir hemşirenin binlerce kişiye aşı yerine tuzlu su enjekte ettiği olayının anlaşılmasının ardından, benzer bir olayın bu defa ülkenin güneyinde yaşandığı ortaya çıktı. 

Dünya

23.01.2024, 18:05

Almanya’da aşı skandalının adresi bu kez Wemding kasabası oldu.

Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Haberi Görüntüle

HERKESE "AŞI ÖLDÜRÜR" DEDİ

Wemding'de yüzlerce kişiyi Kovid-19 aşısı yapılmış gibi gösteren Gerhard Holst isimli bir doktorun sertifika dağıtarak, aşı olmak isteyen yüzlerce kişiyeise, "Aşı öldürür" diyerek, kalçadan tuz çözeltisi enjekte ettikten sonra eve yolladığı ortaya çıktı. Hürriyet'in haberine göre, skandalla ilgili şikayet üzerine söz konusu doktorun muayenehanesi kapatıldı.

Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Donauwört'e yakın bir bölgede bulunan Wemding kasabasında, Kovid-19 aşısına karşı olduğu belirtilen Gerhard Holst isimli bir aile hekiminin, Kovid-19 aşısına karşı mesafeli olan, fakat aşı sertifikasına ihtiyaç duyan yüzlerce kişiye aşı olmadan sertifika dağıttığı tespit edildi.

Skandalın şahitlerinden alınan ifadelere göre aslında Kovid-19 aşısı olmaya gelen kişileri de "Aşı öldürür" diyerek Korona aşısının tehlikeli olduğu gibi bir düşünceye ikna etmek için uğraşan ve ikna olmayan kişilere de kol yerine kalçalarından tuz çözeltisi enjekte eden o doktorun, alınan çok sayıda şikâyetin ardından takibe alındığı, şüphelerin artmasıyla da muayenehanesinin kapatılıp hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading