Yandex Metrica
SON DAKİKA
Almanya'da FPD, CDU/CSU ve SPD'nin teklifini kabul etti

Almanya'da FPD, CDU/CSU ve SPD'nin teklifini kabul etti

Almanya'da 26 Eylül pazar günü yapılan genel seçimlerden sonra Hür Demokrat Parti’nin (FPD), Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin ve Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) koalisyon kurmak yönündeki ön görüşme  yapma tekliflerini kabul ettiği açıklandı.

Dünya

23.01.2024, 18:02

Federal Meclis'te yaptığı açıklama yapan FDP Genel Sekreteri Volker Wissing, CDU/CSU ve SPD'den aldıkları koalisyon kurma yönündeki ön görüşme davetini anımsatarak, söz konusu davetleri kabul ettiğini, ayrıca 2 Ekim Cumartesi günü CDU/CSU, 3 Ekim'de de SPD ile ön görüşmelerin yapılacağını belirtti.

FDP Genel Sekreteri Volker Wissing, ön görüşmelerin hedefinie ilişkin soruya ise "Partiler bir hükümette sorumluluk almak istiyorlarsa ilk önce birlikte çalışmak isteyip istemediklerinin açıklığa kavuşturulması lazım. Bu da ikili görüşmelerle tespit edilir." şeklinde bir açıklama yaptı.

Wiisng ayrıca FDP Genel Başkanı Christian Lindner ve kendisinin dün akşam Yeşillerin eş başkanları Annalena Baerbock ve Robert Habeck ile de bir ön görüşme gerçekleştirdiğini, Yeşiller ile 1 Ekim Cuma günü daha geniş katılımlı bir başka görüşmenin gerçekleştirilerek, çeşitli konuların derinlemesine ele alınacağını ifade etti.

Buna göre hafta sonunda her partiyle görüşmüş olacaklarını belirten Wissing, daha sonra FDP'nin ilgili kurumlarına bilgi verileceğini kaydetti.  Diğer taraftan Yeşiller Eş Başkanı Baerbock ise Berlin'de yaptığı açıklamada, FDP ile cuma günü gerçekleştirecekleri görüşmenin sonrasında 3 Ekim Pazar günü SPD ile ön görüşme gerçekleştireceklerini açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading