Yandex Metrica

Almanya'da enerji krizine karşı yeni önlem! Isıtıcılar yok satıyor

Almanya'da enerji krizine karşı yeni önlem! Isıtıcılar yok satıyor

Dünyanın en büyük 4. ekonomisine sahip olan Almanya'da kış aylarında olası enerji krizine karşı elektrikli ısıtıcılar yok satmaya başladı.

Dünya

23.01.2024, 19:37

Rusya'nın vanaları kısmasının ardından Avrupa'da panik havası var. Almanya, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı ve enerji politikalarındaki tehditleri karşısında bir dizi önlem almaya başladı.

Enerji tüketimini yüzde 15 azaltmayı hedefleyen Almanya'nın başkenti Berlin'de enerji tasarrufu için 200 yapı gece ışıklandırılmayacak. Ayrıca Almanya Cumhurbaşkanı, Berlin'deki resmi ikametgahı olan Bellevue sarayı’nın ışıklarının tasarruf amacıyla akşamları kapatılması talimatını verdi. Münih şehrinde ise devlet dairelerinde sıcak su kesilecek ve yapılarda ışıklandırma kapatılacak. Diğer şehirlerde benzer kısıtlamalara gidecek.

Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Kanlı pazarlık! İsrail ve ABD operasyon için anlaşmaya vardı Haberi Görüntüle

ISITICILAR YOK SATIYOR

Almanya'da kış aylarında olası bir enerji krizinin yaşanabileceği endişesiyle vatandaşlar şimdiden evlerine elektrikli ısıtıcılar almaya başladı. Almanya'da kış aylarında olası enerji krizine karşı elektrikli ısıtıcılar yok satmaya başladı. Piyasa araştırma firması GFK'ye göre, Almanya'da 2022'nin ilk altı ayında 600 bin elektrikli ısıtıcı satıldı. Satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttığına dikkat çekildi.

Emine Erdoğan'dan kritik görüşme! Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tuinubi ile kadın istihdamına yönelik görüşmeler gerçekleştirildi! Emine Erdoğan'dan kritik görüşme! Nijerya Devlet Başkanı'nın eşi Oluremi Tuinubi... Haberi Görüntüle

''KAMU SEKTÖRLERİ İÇİN GEÇERLİ''

Berlin Eyaleti Çevre Tüketici ve İklimi Koruma Bakanı Bettina Jarasch, yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı ve enerji politikalarındaki tehditleri karşısında enerjinin dikkatli kullanılmasının önemine işaret ederek, "Bu özellikle de kamu sektörü için geçerli. Bu nedenle Berlin'de sorumlu olduğumuz binaları artık ışıklandırmayacağız." ifadesini kullandı.

İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı: Biz hala şehitlerin yolundayız İsrail saldırısında öldüğü iddia edilen Kudüs Tugayları komutanı ortaya çıktı:... Haberi Görüntüle

3-4 HAFTA SÜREYLE IŞIKLANDIRILMAYACAK

Jarasch, böylelikle enerji tasarrufuna katkı sağlayacaklarını söyledi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Zafer Anıtı, Devlet Operası, Berlin Katedrali, Berlin Belediye Binası, Yahudi Müzesi, Charlottenburg Sarayı, St. Nikolai ve St. Marien kiliseleri, birçok heykel ve köprü gibi 200'e yakın yapının, kademeli şekilde 3-4 hafta süreyle ışıklandırılmayacağı kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading