Yandex Metrica
SON DAKİKA
Almanya'da enerji krizinden sonra ilaç krizi patlak verdi! Yüzlerce ilaca erişilemiyor

Almanya'da enerji krizinden sonra ilaç krizi patlak verdi! Yüzlerce ilaca erişilemiyor

Almanya'da enerji krizi ile enflasyon tarihi rekorlar imza atarken şimdi de ilaç krizi patlak verdi. Alman Federal İlaç ve Tıbbi Cihazlar Enstitüsü tarafından hazırlanana rapora göre ülkede 299 ilaca ulaşım sağlanamıyor.

Dünya

01.02.2024, 05:06

Almanya enerji krizinin getirdiği enflasyon sarmalı ve ekonomik problemlerle baş etmeye çalışırken şimdi de sağlık krizi ile uğraşmak zorunda kaldı. 

BM'den Refah'a yönelik kara operasyonu uyarısı: Gazze halkı için feci... Haberi Görüntüle

ENERJİ KRİZİNDEN SONRA SAĞLIK KRİZİ 

Alman Federal İlaç ve Tıbbi Cihazlar Enstitüsü (BfArM) tarafından yayınlanan raporlara göre ülke genelinde bazı ilaçlara ulaşma konusunda halk ciddi sıkıntılar yaşıyor. 

Rusya'dan Erdoğan açıklaması: 'Minnettarız' Haberi Görüntüle

KANSER İLAÇLARINA ULAŞILAMIYOR 

BfArM'ın internet sitesinde yayınlanan rapora göre Almanlar ülkede 299 ilaca hiçbir şekilde ulaşamıyor. Tedarik problemi yaşanan ilaçlar arasında, antibiyotikler, diyabet ilaçları, kanser ilaçları, bağışıklık sistemi ile ilgili ilaçlar ve kanser ilaçları bulunuyor. 

Bild'in haberine göre Kovid-19 salgını sebebi ile fabrikaların kapanması halinde tedarik sorununun daha da kötüleşebileceği belirtildi. 

Netanyahu Refah'ta yeni bir katliam için Biden'ı ikna etmeye çalışıyor:... Haberi Görüntüle

İKİ REÇETEDEN BİRİNİN İLAÇLARI BULUNMUYOR 

Diğer yandan Almanya genelinde bulunan eczanelerde hemen hemen her iki ilaç reçetesinden birinin stoklarda bulunmadığı ve uzun bekleme süresi olduğu bildirildi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading