Yandex Metrica
Almanya'da başörtülü olduğu için oy kullandırılmadı

Almanya'da başörtülü olduğu için oy kullandırılmadı

Geçtiğimiz pazar günü federal seçimlerin gerçekleştiği Almanya'da artan ırkçılık ve islamofobi, seçimde de kendisini gösterdi ve bir kadının başörtülü olması sebebiyle oy kullanmasına izin verilmedi.

Dünya

23.01.2024, 18:02

"Tarihi seçim" olarak adlandırılan Almanya federal seçimleri geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilirken, sözde "demokratik ve özgürlükçü" Alman yetkililer, bir skandala imza atarak başörtülü kadın seçmenin  vatandaşlık hakkı ve görevi olan oy kullanma işlemine izin vermedi.

Sosyal medya ve sonrasında dünya medyasına yansıyan olay, Almanya'nın Köln kenti yakınlarındaki Bergheim kasabasında yaşandı. 21 yaşındaki müslüman kadının başörtüsü sebebiyle oy kullanmasına izin verilmdedi. Genç kadın, kendisinin "Burka Kanununu" ihlal ettiğini gerekçe olarak gösteren yetkililerin oy kullanmasına izin vermemesi üzerine başörtüsünü çıkarmadı ve seçimin gerçekleştirildiği salondan ayrıldı. Diğer taraftan orada olan bitenler ve konuşmalar cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alındı.

Almanya'da skandal yasa: Vatandaşlık alabilmek için İsrail ve Yahudilikle ilgili... Haberi Görüntüle

YETKİLİ MAKAMA ŞİKAYET ETTİLER

Başörtüsü nedeniyle oy kullanmasına engel olunan kadının yakınları, olayı Bergheim Belediyesi'ne bildirince, ikinci defa seçim merkezine gelen kadın, oyunu kullandı. Başörtülü müslüman kadına, bir yanlış anlaşılma olduğunu ve görevlilerin "burka yasası" ile başörtüsü takmayı karıştırdıkları yönünde açıklama yapıldı. 

Diğer taraftan benzer şekilde olayla karşılaşan başka başörtülü seçmenler olduğu da öğrenilirken, genç kadın Ayrımcılıkla Mücadele Kurumu'na başvurdu. Bergheim Belediye Başkanı ise genç kadından özür diledi ve yüz yüze görüşmek isteğini iletti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading