Yandex Metrica

Almanya'da 14 yaşındaki Türk öğrenciye ayrımcılık: Başörtüsü engeli!

Almanya'da 14 yaşındaki Türk öğrenciye ayrımcılık: Başörtüsü engeli!

İslam düşmanlığı vakalarına Almanya'da bir yenisi daha eklendi. 14 yaşındaki Türk öğrencinin hastanede çalışmak için yaptığı staj başvurusu başörtüsü takması gerekçe gösterilerek reddedildi. 

Dünya

23.01.2024, 22:14

Avrupa'daki İslam karşıtlığı ve ırkçılığın en önemli merkezlerinden Almanya'da bir hastane, 14 yaşındaki Türk öğrencinin başörtüsünü ileri sürerek staj başvurusunu reddetti.
TRT Almanya Temsilciliği'ne konuşan öğrenci, "gözlerimde yaşlarla evime döndüm." dedi.

4 yaşındaki Türk öğrenci, yaklaşık bir ay önce Herne şehrinde bir okulda düzenlenen staj fuarında hastane yetkilileriyle iletişim kurdu. 

İsrail'de Savaş Kabinesi İran konusunda karara varamadı! Herzog'tan 'barış' vurgulu İran açıklaması İsrail'de Savaş Kabinesi İran konusunda karara varamadı! Herzog'tan 'barış' vurgulu... Haberi Görüntüle

İLK SORULARI BAŞÖRTÜSÜ OLMUŞ

Öğrenciye, hastane ile yaptığı bir telefon konuşmasında iş görüşmesi için bir randevu verildi.

"Bana sorulan ilk soru, stajı 'gerçekten' başörtüsü ile yapıp yapmayacağım oldu" diyen öğrenci, bu soruya "evet" cevabını verdiğini ve bunun üzerine başvurusunun reddedildiğini ifade etti. 14 yaşındaki Türk öğrenci, "o an ne diyeceğimi ve bu ırkçı konuşmadan sonra ne yapacağımı bilemedim" diyerek yaşadığı üzüntü ve şoku dile getirdi.

Füze donanımlı ABD gemisi İsrail açıklarında Füze donanımlı ABD gemisi İsrail açıklarında Haberi Görüntüle

"HRİSTİYANIZ, KABUL ETMİYORUZ!"

TRT Almanya Temsilciliği'nin iletişime geçtiği Herne/Castrop-Rauxel Protestan Hastane Birliği verilen kararın arkasında durdu. Açıklama yapan yetkili, hastane birliğinin "Hristiyan" bir yapı olarak tanımlandığını ve bu nedenle çalışanlarda başörtüsünü kabul etmediklerini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading