Yandex Metrica
SON DAKİKA
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier seçim sonrası ilk iş Putin'i uyardı! 'Rusya'ya kararlılıkla yanıt vereceğiz'

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier seçim sonrası ilk iş Putin'i uyardı! 'Rusya'ya kararlılıkla yanıt vereceğiz'

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, seçimi kazandıktan sonra yaptığı konuşmada, Rusya'nın Ukrayna'nın boğazına geçirdiği ilmeği çözmesini istedi.

Dünya

23.01.2024, 18:48

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, cumhurbaşkanlığına ikinci kez seçilmesi sonrası yaptığı konuşmada kendisine güvenenlere teşekkür etti. 

ABD'de bulunan bir köprüye konteyner gemisi çarptı: Köprü saniyeler içerisinde... Haberi Görüntüle

PUTİN'E UYARI

Konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e demokrasiyi küçümsememe uyarısında bulundu. 

Steinmeier konuşmasında, "Başkan Putin'e sesleniyorum, Ukrayna'nın boynundaki ilmeği çözün ve Avrupa'da barışı korumanın bir yolunu bulmak için bize katılın." dedi.

Dünyaca ünlü rapçi Lil Jon, İslam'la şereflendi Haberi Görüntüle

'RUSYA'YA KARARLILIKLA YANIT VERECEĞİZ'

Rusya ile Batı arasındaki uzaklığın birden fazla sebebi olabileceğini ve tartışmaya açık olduğunu ifade eden Steinmeier,  "Ancak tartışamayacağımız konu Doğu Avrupa'da bir askeri çatışma ve savaş tehlikesi altında olmamızdır. Bu konudaki sorumluluk Rusya'nın. Rusya'nın asker konuşlandırması yanlış anlaşılamaz. Bu, Ukrayna için bir tehdittir ve olmalıdır. Ancak oradaki insanların korkusuz ve tehditsiz bir yaşam, kendi kaderini tayin ve egemenlik hakları vardır. Dünyadaki hiçbir ülkenin onu yok etmeye hakkı yoktur ve bunu deneyen herkese kararlılıkla yanıt vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Son dakika... İsrail Gazze'de insani yardımlara eşlik eden ekipleri hedef... Haberi Görüntüle

'ALMANYA AB'NİN YANINDADIR'

Gerilimden dolayı sadece Ukrayna değil Doğu Avrupa ülkelerinin de endişe duyduğunu ifade eden Steinmeier, "Bu yüzden Estonyalıların, Letonyalıların ve Litvanyalıların yanındayız; Polonyalılar, Slovaklar, Romenler ve tüm müttefiklerle birlikteyiz. Bize güvenebilirsiniz. Almanya, NATO ve Avrupa Birliği'nin bir parçasıdır. Onlar olmasaydı, biz Almanlar bugün birlik ve özgürlük içinde yaşayamazdık. Bunu unutmayalım. Herhangi bir belirsizlik olmaksızın, ittifaka bağlılığımızı kabul ediyoruz." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading