Yandex Metrica

Almanya casusluk skandalı ile çalkalanıyor! Film gibi operasyon düzenlendi

Almanya casusluk skandalı ile çalkalanıyor! Film gibi operasyon düzenlendi

Almanya'da casusluk skandalı patlak verdi. Rus istihbaratına bilgi sağladığı gerekçesi ile gözaltına alınan Alman vatandaşının Alman Dış İstihbarat Servisi (BDN) çalışanı ile işbirliği yaptığı iddia edildi. Almanya'daki skandalın ardından İngiliz, Amerikan ve Ukrayna istihbaratında da alarm durumuna geçildi.

Dünya

23.01.2024, 22:17

Almanya Dış İstihbarat Teşkilatı casusluk skandalı ile çalkalanıyor. Münih'te bir Alman vatandaşı Rus İstihbarat Servisine bilgi sağladığı gerekçesi ile gözaltına alındı. Almanya'daki iddiaların ardından İngiltere, ABD ve Ukrayna istihbarat servisleri de alarm durumuna geçti.

İsrail İran'da vuracağı hedefleri duyurdu: 'Buna karşılık vermek zorundayız' İsrail İran'da vuracağı hedefleri duyurdu: 'Buna karşılık vermek zorundayız' Haberi Görüntüle

RUSYA'YA İSTİHBARAT SAĞLADIĞI İDDİA EDİLDİ 

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada Arthur E. isimli Alman vatandaşının Rusya'ya istihbarat sağlamak için istihbarat servisi çalışanıyla işbirliği yaptığı iddia edilerek geçtiğimiz pazar günü gözaltına alındığı bildirildi. 

Arthur E.'nin 2022 Aralık'ta Rusya adına casusluk yaptığı şüphesiyle tutuklanan Alman dış istihbarat servisi (BND) çalışanı Carsten L. ile birlikte çalıştığı iddia edildi.

Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Suçlamalar düştü: Fransa'daki Müslümanlara ait okul kapanmayacak Haberi Görüntüle

VATANA İHANETLE SUÇLANIYOR

Arthur E.'nin istihbarat çalışanı olmadığı vurgulanırken Carten L.'den bilgi aldığı ve bu bilgileri Rus istihbaratına aktardığı bildirildi. Alman vatandaşı Arthur E. vatana ihanetle suçlanıyor. 

Soruşturma BND ve ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile yakın işbirliği içinde yürütülüyor.

Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Peş peşe patlama sesleri: Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! Haberi Görüntüle

O ÜLKELER ALARMDA

Casusluğun ortaya çıkmasının ardından yalnızca Berlin'deki BND merkezinde değil, Alman istihbaratına da gizli bilgi sağlayan İngiliz, Amerikan ve Ukrayna istihbaratında da alarm durumuna geçildi.

İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü Haberi Görüntüle

'BATI SAVUNMASINA DARBE OLUR'

Casusluk soruşturması hakkında açıklama yapan BND eski Başkanı August Hanning, 'Her yerde büyük bir tedirginlik var. Dava ciddi bir hal alabilir, bu da Batı savunmasına bir darbe olur!' şeklinde konuştu.

BND çalışanı Carsten L.'nin, ayrıca, Ruslara Batılı kaynaklar ve casusluk yöntemleri hakkında bilgi sağlayan materyaller sızdırdığı iddia ediliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading